Kapalı otoparka girme alışkanlığımız yok

TAKİP ET

'Afyonkarahisar'da otopark sorunu var' diyen Trafik Komisyon Başkanı Mahmut Emin Birliktir, 'Ama geçmiş dönemde yollarımızın 30 veya 40 yıl sonrasını düşünülerek yapılmamış. Ayrıca, kapalı otoparklarımızın yüzde 50'si boş. Maalesef bizde kapalı otoparka girme alışkanlığımız yok' dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Trafik Komisyonu ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir, sosyal medya üzerinden yayın yapan ‘Kanal Afyon’a konuk oldu. Gazeteci Yüksel Elçi’ni hazırlayıp sunduğu programda Başkan Birliktir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da devam eden oda seçimlerine değinen Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir, oda seçimlerinin olumlu bir havada gitmesinin esnaf ve sanatkarlar acısından önemli olduğunu söyledi. Birliktir, “Madeni Sanatkarlar Esnaf odası ile birlikte tüm Türkiye’de oda seçimleri yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Ben esnaf ve sanatkarlarımızı kutluyorum. Türkiye genelinde seçimlerde istemediğimiz olaylar meydana gelebiliyor. Ama hamdolsun ki bizim hiçbir odamızda bu yaşanmadı. Bundan dolayı sağ duyulu esnaf ve sanatkarımızı kutluyorum” dedi.

 

ÇOK GÜZEL BİR DAVRANIŞ

Genel kurullarda seçim kaybedenlerin kazananları tebrik etmesinin güzel bir davranış olduğunu vurgulayan Birliktir, “Genel kurullarda seçimleri kaybedenlerin kazananlara hayırlı olsun demeleri çok güzel bir şeydir. Bu konuda Afyonkarahisar çok güzel bir imtihan verdi. Önümüzdeki dönem 2019 yılında bir yerel seçimimiz var son derece önemli. Ülkemizin bekası için önem arz ediyor. Biliyorsunuz daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Neden önemli? STK’sız bir toplum asla başarılı olamaz. Bu gün orta Asya ve Afrika ülkelerine baktığımızda gelişmemiş ülkelerde STK’nın hiçbir gücü yoktur. STK’lar olacak. Bu da demokrasinin gereği ve demokrasiyi güçlendirir. STK’lar ülkemizde sağlam bir zemine oturmaya da başladı. Dolayısıyla bütün STK’ları da kutlamak lazım. Kimseyi yok saymamak lazım. 50 kişilik bir STK’da STK’dır. 50 bin kişilik STK’da bir STK’dır. Afyon’daki tüm esnaf ve sanatkarımızı güzel bir seçim dönemi geçirdikleri için kutluyorum” diye konuştu.

 

KAPALI OTOPARKLARIN YÜZDE 50’Sİ BOŞ

Afyonkarahisar Belediye Meclis üyesi Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Emin Birliktir, şehrin en önemli sorunlarından birisi olan otopark konusuna değindi. En fazla otoparkın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde yapıldığına dikkat çeken Birliktir, şöyle konuştu; “Afyonkarahisar’da otopark sorunu var. Ama geçmiş dönemde yollarımızın 30 veya 40 yıl sonrasını düşünülerek yapılmamış. Biliyorsunuz istimlakler çok para tutuyor. Araç sahibi olmak kolaylaştı. Sanayi deki çıraklar bir yıllık haftalıklarını biriktiriyor ve araç alıyorlar. Piyasada hareket eden araç sayısı da çoğalıyor. Ama yollarımız çoğalmıyor. Bununla birlikte otopark sıkıntısı var. Daha öncesinde otopark ihaleler oluyordu ve istenmeyen olaylar meydana geliyordu. Belediye olarak yapalım istedik. Şimdide belediye personelini dinlemiyorlar. Bizde de otopark kültürünün gelişmesi lazım. Otopark parası vermemek için arıyorlar. Hatta belediye başkanını bile arıyorlar. ‘1 dakika geçtik fiş kestiler’ diyerek veryansın ediyorlar. Biliyorsunuz en fazla otopark Belediye Başkanımız Burhanettin beyin döneminde yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Kapalı otoparklarımızın yüzde 50’si boş. Maalesef bizde kapalı otoparka girme alışkanlığımız yok.”  >>GÜNAY DOĞAR