Kahramanmaraş 'da ilaç skandalı iddiası

TAKİP ET

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalara son kullanım tarihleri geçen ve üzerlerine yeni tarihli etiketlerin yapıştırıldığı iğnelerin yapıldığı iddia edildi.

Konuya dair açıklama yapan hastane, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun ilaçların kullanıma uygunluk verilenni savundu.

Açıklamada ayrıca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun tüketimine onay verilen ilaçları 9 ay sonra da toplatılmasına karar verilen belirtildi.

Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastalara uygulanan iğnelerin son kullanım tarihlerinin geçtiği, bir hemşire aracılığıyla fark edildi. Ampul üzerindeki etiketlerde son kullanım tarihleri 2020 yazarken, ampulün camına işlenmiş son kullanım tarihlerinin daha eski olduğunu fark eden hemşire, hali alakalı şahıslara bildirdi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Hastanenin internet sitesinden mevzuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, söz hususu ilacın son kullanma tarihinin geçtiğinin meydana çıkmasının sonrasında bilgilendirilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ilaçların kullanıma uygunluk verilen belirtildi.