Kadıköy'de sosyal mesuliyet projesi yaşama geçti

TAKİP ET

Kadıköy Belediyesi ve dijital içerik yapımcısı Mossby'nin bayana yönelik şiddete ilgi çekmek amacıyla 'Kadıköy Yaşatır' sloganıyla ilerlettiği sosyal mesuliyet projesi ile hazırlanan sloganlar ve mottoları, sokak tabelalarına, brandalarla sokaklara ve stencil tekniğiyle duvarlara uygulandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kadıköy sokaklarında bir sosyal mesuliyet projesi yaşama geçti. Proje, Kadıköy Belediyesi ve dijital içerik yapımcısı Mossby aracılığıyla “Kadıköy Yaşatır” sloganıyla geliştirildi. Proje kapsamında hazırlanan dev branda, Kadıköy Süreyya Operası’na asıldı.

Proje kapsamında, bayana yönelik şiddete ilgi çekecek ve farkındalık yaratacak içerikte sloganlar ve mottolar hazırlanarak, sokak tabelalarına, brandalarla sokaklara ve stencil tekniğiyle duvarlara uygulandı.

Neredeyse her gün karşılaşmaya başladığımız bayan cinayetlerine ilgi çekmek amacıyla, Kadıköy’ün sokak tabelalarına “Sesimizi hiçbir vakit alçaltmayacak, karanlık zihniyetlerinize karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Şiddet Çıkmazı.”, “Ne giydiğime karışamazsın. Özgürlük Çıkmazı.” gibi slogan ve sokak isimleri programı proje vakitı vakitınce geçici olarak yerleştirildi.

Proje #Vazgeçmiyoruz söylemi ve kısa videolarla da 24 Kasım günü sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla iletişim sağlayarak farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Kadıköy’ün duvarlarında da stencil tekniğiyle “Son 1 Yılda 328 Kadın Cinayeti İşlendi.” yazısı görünür olacak.

Projenin yaygınlaştırılarak, bayana şiddete karşı ilgi çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 24 Kasım Çarşamba günü, Kadıköy Belediyesi’nin ve Mossby’nin Mossbyishere sosyal medya hesaplarından #KadıköyYaşatır, #İstanbulSözleşmesiYaşatır ve #Vazgeçmiyoruz etiketiyle fotoğraf, kısa videolar ve sloganlarla paylaşım yapılacak.