İzmir Sarnıç yangını hızla söndürüldü

TAKİP ET

İzmir Gaziemir'deki Sarnıç Ormanı'nda 4 değişik yerde aynı anda başlayan ve 5 hektarlık kısmı etkileyen yangın söndürüldü.

Gaziemir Belediyesi'nin 100 personel, 8 arazöz ve 1 kepçeyle destek verilen yangının söndürülmesi sonrasında ekipler mümkün bir yangına karşı bölümde nöbet tuttu.

Gaziemir’in Sarnıç Bölgesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangın İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Gaziemir Belediyesi ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, havadan ve karadan uygulanan araya girmekyle büyümeden söndürüldü. Yangının söndürülmesi çalışmalarında Gaziemir Belediyesi’nin 100 personeli, 8 arazözü ve 1 kepçesi vazife yaptı. Belediye tankerlerinin taşıdığı sular, itfaiyenin ve orman bölge müdürlüğünün araçlarına aktarılarak bu arazözlerle yangına araya girmek edildi. Kovalarla su taşıyarak yangının söndürülmesi amacıyla mücadele veren yurttaşların ve alakalı kurumların erken araya girmeksiyle yangın büyümeden kısa sürede söndürüldü.

Yangının sonrasında uygulanan soğutma çalışmalarına katılan belediye ekipleri, mümkün bir yangına karşı gece süresince nöbet tuttu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, dayanışma ile yangını söndüren bütün ekiplere ve Sarnıçlılara teşekkür etti. "Ülkemizin dört bir yanısıra çıkan yangınlarda ormanlarımız maalesef yok oluyor"diyen Başkan Arda, "Bu zamanlarda her bireyin çok dikkatli olması gerekiyor. Yurttaşlarımız ormanlık alanlarda mutlaka ateş yakmamalılar. Devletin alakalı kurumları bu ormanlık alanları bize tahsis etseler, her türlü bakımını ve yangınlara karşı koruma kollamasını yaparız