İYİ Parti Milletvekili Adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Derneği'ni ziyaret etti

TAKİP ET

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Organ ve Doku Nakillileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Akdağ ve Dernek Başkan Yard...

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Organ ve Doku Nakillileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Akdağ ve Dernek Başkan Yardımcısı Sema Akdağ, IYI Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı'yı memnuniyetle karşıladı. Ziyarette, derneğin çalışmaları hakkında bilgi paylaşıldı. Ahmet Akdağ, derneğin ve hastaların Mustafa Enis Arabacı ve hastanesinin verdikleri desteği yakından takip ettiğini belirtti.

Afyonkarahisar'da bulunan yaklaşık 600 diyaliz hastası ve 300'e yakın böbrek nakli olan hastanın yanı sıra, karaciğer ve kalp nakli olan hastaların olduğu ifade edildi. Deprem sonrasında diyaliz hastası sayısında artış olduğu da dile getirildi. Ayrıca, 2022 yılında 15 böbrek nakli ve 2 karaciğer naklinin gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Mustafa Enis Arabacı, Sema Akdağ ve Ahmet Akdağ'a yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, Afyonkarahisar'daki en büyük destekçilerinden birisi olduklarını ifade etti. Sağlığın hayatta en önemli şey olduğuna vurgu yapan Arabacı, derneğin sağlık konularında köprü görevi üstlendiğini takdir etti. Deprem sonrası yaşanan sağlık sorunlarını yakından takip ettiğini belirten Arabacı, hastane ve okul olarak yapılan desteği yeterli gördüğünü ifade etti.