"İttifak dayatmalarını yaşamaktayız"

TAKİP ET

DP İl başkanı Gülcan Şensoy, 'Seçimlerin yaklaştığı bu günlerde medyadan izlediğiniz gibi adeta yüksek gerilim hattındaymış gibi 'Biz böyle yaptık, siz de şöyle yapın' tarzında ittifak arayışları ve ittifak dayatmalarını a yoğun olarak yaşamaktayız' dedi.

DP İl Başkanı Gülcan şensoy İttifak söylentilireni ilişinki yaptığı açıklamada, “Seçim insanları germek için değil insanların özgür iradelerinde oluşan sorunları gidermek amacıyla yapılır. Seçmenler, siyasetçilerden sorun olarak gördükleri konular üzerinde çözüm önerileri bekler.

 

Bugün Afyonkarahisar’ın en önemli sorunlarından bir tanesi sanayileşmenin ve kalkınmanın milliliğinin bir göstergesi olan şeker fabrikalarının birden bire özelleştirmeye çıkartılarak satacağız-sattırmayacağız  gerginliğinin yaratılmasıdır.  Bizler demokrat parti şeker fabrikalarını sadece sağlıklı şeker imalatından ibaret olmayıp modern hayvancılığın, şeker fabrikası makinelerinin imalatının, hayvancılığın yem malzemesi olarak küspenin, pancardan üretilen alkolün ve ispirtonun da lokomotif fabrikaları olarak görmekteyiz.  Ve özellikle kar eden şeker fabrikalarının satılmamasından yanayız.

 

Bugün iktidar partisinin milletvekillerinin ve oy verenlerinin bile “Şeker fabrikalarını niçin satıyoruz?”  sorusuna cevap aradığı bugünlerde şeker fabrikalarını satmak sattırmayacağız refleksine dönüşmeden milletin beklentisi yönünde olmalı ve inadım inat satılacak zihniyetinde kararlı olunacaksa Afyonkarahisar şeker fabrikası Afyonlularda kalmalıdır.

 

İnatlaşmaların, ötekileştirmelerin, milletin ve devletin menfaatlerinin ötesindeki siyasal kararların kimseye faydası yoktur.  Hepimizin de yağışsız bir kış mevsiminden de anlaşılacağı gibi yetkililer tarafından son 44 yılın en kurak mevsimini yaşadığımız söylenmektedir. Bugünlerde en yetkin ağızlardan sulama amaçlı sularımızın özelleştirileceği, özel sektöre devredileceğinin açıklanması çiftçimiz arasında her şeyi satmaya çalışan devlet kanaati uyandırmakta ve zaten tarımı yapmakta zorlanan çiftçimize rahatsızlık vermektedir.  Çitçimizin tarım yapmaya tekrar özendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekirken şeker fabrikaların özelleştirilmesi, sulama kanallarının özelleştirilmesi tarımı geriletmekten, Türk tarımını dışarıya muhtaç hale getirmekten başka bir şeye yaramayacaktır” dedi.