İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Zaferin Kazanıldığı Topraklarda

TAKİP ET

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'den Eksirsiyon Grubu Teknik gezi için Denizli İi'ne giderken Bölge Müdürümüz Nevzat ALĞAN'ın talebi doğrultusunda programlarına ara vererek genç Orman Mühendislerine İlimizdeki Tarihi ve Doğal Güzelliklerini tanıttık.

 Orman Fakültesi öğrencileri  Bölge Müdürümüz Nevzat ALĞAN   Ev Sahipliğinde Afyonkarahisar İlimizde bulunan Tıbbı ve Aromatik Bitkiler merkezini ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretlerde Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Merkezindeki çalışmalarla ilgili Merkez Müdür Emel YILDIZ’dan bilgi aldılar. Emel YILDIZ Merkezin ilk fakülte ziyaretçilerinin  İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi olduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat DEMİR Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Merkezini görmekten memnun olduğunu Teknik gezi düzenleyen tüm Orman Fakültelerine tavsiye edeceğini söyledi.

 

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’den Eksirsiyon Grubu daha sonra Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan İstiklal Tanıtım Merkezinde tarihi bir tura çıktılar. Bölge Müdürümüz Nevzat ALĞAN  Bölge Müdürlüğümüzün Faaliyetleri ve  İstiklal Tanıtım Merkezi hakkında Teknik Gruba kısa bilgi verdi. Daha sonra İstiklal Tanıtım Merkezi Şefi  İstiklal Tanıtım Merkezi ve Başkomutan Tarihi Milli Parkı Hakkında katlımcıları bilgilendirdi.

 

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’den Eksirsiyon Grubuna Başkomutan Tarihi Milli Park Personellerinden Recep CENİK ve Sanat Tarihçisi Murat ARSLAN tarafından Başkomutan Meydan Muharebesi ve Kocatepe hakkında bilgiler verildi.

 

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’den Eksirsiyon Grubu  tarihi tekrar yaşamanın verdiği mutlulukla ilimizden ayrıldılar. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat DEMİR İstiklal Tanıtım Merkezinde tarihin adeta yeniden canlandığını Tarihi bilinç için üniversitelerin mutlaka buralara teknik geziler düzenlemesi gerektiğini söyledi.