İstanbul'da Gece Kulübünde Yangın Faciası: 29 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

İstanbul'un Gayrettepe semtinde bulunan bir gece kulübünde meydana gelen yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Olay, Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi'nde bulunan 16 katlı bir binanın en alt katında yer alan gece kulübünde meydana geldi. Saat 13.00 sıralarında yaşanan olayda, binanın -1 ve -2'nci katlarında tadilat çalışmaları sırasında sahnenin yanında bir patlama meydana geldi ve ardından yangın çıktı.

Yangının hızla büyümesi sonucunda kulüp ve bina dumanla kaplandı ve içeride bulunanlar mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale ederek yangını söndürdü ve soğutma çalışmalarına başladı.

Yangın faciasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve yaralının durumuyla ilgili resmi açıklama henüz yapılmadı. Faciada kaybedilen canların sayısının artmaması ve yaralının sağlığına kavuşması için çalışmalar devam ediyor. Yangının çıkış sebebiyle ilgili detaylı inceleme ise başlatıldı.