İsrail, Hastaneyi Bombaladı, 500'den Fazla Kişi Hayatını Kaybetti!

TAKİP ET

İsrail'in Gazze'ye Yönelik saldırısı: El-Mamedani Hastanesi bombalandı, 500 Kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberlere göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan ve abluka altında kalan El-Mamedani Hastanesi'ne saldırdı. Şok edici sayıda ölüm ve yaralanmanın yaşandığı bu saldırı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının yeni bir sembolü haline geldi.

Saldırının gerçekleştiği hastane, çok sayıda evleri yıkılan Filistinlinin sığınma noktasıydı. Filistin hükumetine bağlı Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, bu durumu vurgulayarak, İsrail savaş uçaklarının El-Mamedani Hastanesi'ni hedef aldığını belirtti. Yaşanan acı olay sonrası Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne incessant saldırıları karşısında, Filistinli halk büyük bir acı ve kayıp yaşıyor. El-Mamedani Hastanesi'nin bombardımanı yaklaşık 500 hayatı sona erdirdi ve çok sayıda kişi yaralandı.

Saldırının büyük bir yıkımla sonuçlandığı ve hastane içinde veya çevresinde bulunan Gazzelilerin de yaşamlarını yitirdiği bildirildi.

Salam Marouf, saldırılardan dolayı evi yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındığını ve burada yaşanan dehşetle birlikte binlerce Filistinlinin yerinden edildiğini belirtti. Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğunu da açıkladılar.

İsrail'in saldırısına karşın Filistin, ulusal bir yas süreci başlattı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bu saldırının ardından 3 günlük yas ilan etti.

Saldırıyı kınayan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Çok fazla ölüm yaşanıyor, bölgedeki dramatik durumu gösteriyor" dedi.

Bu son vahşet, İsrail-Filistin çatışmasının yeni bir boyut katarak, bu karşılıklı saldırıların daha da artmasına sebep oldu. İsrail, Gazze'ye yönelik hava saldırılarına devam ederken, Filistinli silahlı gruplar ise İsrail yerleşim yerlerine roket saldırıları düzenliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki İsrail saldırılarında 3 bin kişinin yaşamını yitirdiğini, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'in farklı saldırılarında toplamda 13 gazeteci yaşamını yitirirken, işgal altındaki Batı Şeria'da da 61 Filistinli yaşamını yitirdi ve yaklaşık 1250 kişi yaralandı.

İsrail-Hizbullah çatışmalarının yaşandığı Lübnan sınırında da durum ciddiyetini koruyor. 8 Ekim'de başlayan çatışmalarda 8 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil yaşamını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

İsrail