Isparta'da Turizm Potansiyeli ve Metaverse Teknolojisi Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Vali Aydın Baruş başkanlığında, İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu'nun Eylül ayı toplantısı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası...

Vali Aydın Baruş başkanlığında, İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu'nun Eylül ayı toplantısı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, Doç. Dr. Pınar Göktaş'ın turizm alanında metaverse (sanal evren) teknolojisinin kullanılmasına yönelik sunumu dikkat çekti.

Isparta'nın turizm değerlerini tanıtmak ve turizmi 12 aya yaymak amacıyla oluşturulan İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması kapsamındaki kurul, 2 ayda bir toplanarak çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından oluşturulan bu kurul, turizm potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Toplantıya Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, TGA Destinasyon ve Tema Müdürü Mehmet Aydın Demir, ilgili kamu kurumu müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Baruş, açılış konuşmasında, Isparta'nın turizm potansiyeline değindi ve Isparta'nın farklı turizm faaliyetlerinin yapıldığı bir merkez olma hedefine vurgu yaptı. Isparta'nın tarihsel değerleri, doğa güzellikleri ve göller bölgesi olarak turistler için önemli bir cazibe merkezi olduğunu belirtti. Vali Baruş, Davraz Kayak Merkezi'ne yapılan yeni yatırımlardan da bahsederek turizmin Isparta ekonomisindeki önemine değindi.

Alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine de önem verilen toplantıda, yamaç paraşütü alanı, kamp karavan turizmi ve bisiklet turizmi gibi aktivitelere ağırlık verilmesi planlanıyor. Trekking rotalarının da iyileştirilerek turizmde kullanılması hedefleniyor. Vali Baruş, Isparta'nın alternatif turizm çeşitleri bakımından da güzel imkanlar sunabilecek bir il olduğunu dile getirdi.

Toplantıda ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Göktaş, metaverse teknolojisinin turizmdeki önemine dair bir sunum gerçekleştirdi. Göktaş, Isparta özelinde yapılabilecek çalışmalara da örnekler vererek metaverse teknolojisinin turizmde nasıl kullanılabileceğini gösterdi.

Vali Baruş da sunumda yer alan çeşitli metaverse örneklerini sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak deneyimledi. Bu teknolojinin turizmde yeni bir yön olabileceğine dikkat çeken Vali Baruş, turizm sektöründe teknolojinin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

#Isparta #turizm #metaverse #teknoloji #sanalgerçeklik #toplantı #tanıtım #yatırım #alternatifturizm #trekking #yamaçparaşütü #kampkaravan #bisikletturizmi