Isparta'da Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi'nde Anma Töreni Düzenlendi

TAKİP ET

Isparta'da uzun yıllar görev yapmış olan ve 9 Eylül 2020 tarihinde İdlib harekat bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan 4...

Isparta'da uzun yıllar görev yapmış olan ve 9 Eylül 2020 tarihinde İdlib harekat bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan 47. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezgin Erdoğan için anma töreni düzenlendi. Törende şehidin adının verildiği Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törene şehidin eşi Yargıtay Üyesi Emine Erdoğan, Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Aksu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı, adli ve askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Ardından şehidin başarı dolu özgeçmişi okundu. Törenin devamında, öğrenciler tarafından şehidin hayatından kesitlerin gösterildiği videolar eşliğinde şiirler de okundu.

Vali Vekili Özgödek, törendeki konuşmasına şehidin eşine taziye dileklerini ileterek başladı ve şehitlerin Türk Milletine emanet olduğunu vurguladı. Özgödek, "Bugün burada, üç sene önce şahadet mertebesine ulaşmış bir komutanımızı, isminin verildiği okulda anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Milletimiz şehitlerini hiçbir zaman unutmamıştır, yalnız bırakmamıştır ve bundan sonra da böyle bir gaflete düşmeyecektir. Onları hayırla yad etmek, isimlerini yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sağlıklı uzun bir hayat nasip etsin, silah arkadaşlarına da başsağlığı diliyorum. İnşallah burada yetişen gençler de onun kahramanlıklarıyla dolu hayatından esinlenecek ve hizmet etmek için güzide birer evlat olarak yetişeceklerdir." şeklinde konuştu.

Tören sonunda, Vali Vekili Özgödek tarafından şehidin eşi Emine Erdoğan'a plaket ve çiçek takdim edildi.

#Isparta #Şehit #AnadoluLisesi #Tören