Isparta'da koronavirüsü vaka sayısı neden fazla !! İşte açıklama

TAKİP ET

Isparta'da koronavirüsü vaka sayısının fazlalığı hakkında AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'den sosyal ağ hesabından açıklamada bulundu.

Isparta Milletvekili Recep Özel, 268 pozitif vakanın 245’inin yurt dışından gelip Isparta'da misafir edilenler olduğunu aktardı

Bilim Kurulu toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Korona virüsün en fazla görüldüğü iller’ listesi yayınladı. Yayınlanan vaka sayısı listesinde Isparta dikkat çekti.

6. SIRADA YER ALDI
Isparta, nüfusu çok yoğun bir il olmamasına rağmen 268 pozitif vaka ile Türkiye genelinde 6. Sırada yer aldı. Komşu il Burdur’un 2 vaka ile en az il olması dikkat çekti.

AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada Isparta’daki vaka sayılarının neden bu kadar yüksek olduğu merak konusu olurken, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’den konuyla alakalı sosyal ağ hesabından açıklama geldi.
Özel, 268 pozitif vakanın 245’inin yurt dışından gelip Isparta’da misafir edilenler olduğunu aktardı.

AK Parti’li Özel, “Isparta, KYK yurtları potansiyelimizden kaynaklanan yurt dışından dönen halkımızın karantina merkezi olarak kullanılmakta olan şehirdir. Geriye kalan pozitif vakalarımız da çeşitli nedenlerle ülke dışına çıkmış dönmüş vatandaşlarımız. Paniğe kapılmadan devletimizin ve ilgililerin uyarılarını dikkate alarak kurallara uyalım. Bir süre daha evde kalalım. Ülkemiz ve Isparta’mız bu virüsle baş edecek güce ve sağlık altyapısına sahiptir” dedi.

ısparta ısparta haber koronavirüs vaka sayısı açıklama