Isparta'da düzenlenen 6. Kitap Fuarı açıldı.

TAKİP ET

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kitap Fuarı, bugün düzenlenen törenle Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nde aç...

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kitap Fuarı, bugün düzenlenen törenle Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Açılış törenine Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri, yayınevleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Baruş, yaptığı konuşmada, kitap fuarı organizasyonlarının önemine değinerek, " Her şeyin başlangıcı kelamdır, sözdür." diyerek konuşmasına başladı. Kitapların insanlığın geçmişini, bugününü ve geleceğini şekillendirdiğini söyleyen Vali Baruş, kitapların insanlara yol gösteren mihenk taşları olduğunu ifade etti. Kitapların ilim, irfan ve medeniyet anlamına geldiğini söyleyen Baruş, kitap okumanın bilinmedik ufuklara açılan bir keşif yolculuğu olduğunu vurguladı.

Vali Baruş, kitapların insanlığın tarihini belirlediğini ve düşüncelerin kitaplar aracılığıyla aktarıldığını dile getirdi. İnsanlık tarihinin kitaplarla yazıldığını söyleyen Baruş, kitap okumanın ilim tahsil etmenin en güzel yollarından biri olduğunu belirtti. Kitapların insanları sonsuz mutluluğa götüren bir hazineden daha fazlası olduğunu ifade eden Baruş, kitapların kendimizi ve kâinatı tanımanın yolunun kelimelerde gizli olduğunu aktardı.

Vali Baruş, son yıllarda ülkemizde birçok kitap fuarının düzenlendiğine dikkat çekti. Bu fuarların özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesimini bir araya getirdiğini ve fikir dünyasını zenginleştirdiğini belirtti. Kitapların geleceğin teminatı olan çocuklar ve gençler üzerindeki etkisinin büyük olduğunu ifade eden Baruş, okuyan bir neslin aydınlık yarınlarına umutla bakıldığını söyledi.

Isparta 6. Kitap Fuarı'nın şehrin derin tarih ve medeniyet birikimini yansıttığını vurgulayan Vali Baruş, fuarın Isparta, bölge ve Türkiye için hayırlara vesile olacağına inandığını söyledi. Vali Baruş, açılış töreninin ardından fuar alanını gezerek yayınevleri temsilcileri ve yazarlarla sohbet etti. Ayrıca, Isparta Belediyesi tarafından sağlanan hediye çeklerini öğrencilere dağıttı.

Isparta 6. Kitap Fuarı, 29 Ekim Pazar gününe kadar 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

#Isparta #KitapFuarı #OkumaAlışkanlığı #İlimveIrfan #Medeniyet