Irak'ın Kuzeyindeki Terör Hedeflerine Hava Harekatı: 19 Hedef İmha Edildi

TAKİP ET

Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik bir hava harekatı düzenlediğini açıkladı.

Bakanlık, bu harekatın sonucunda bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içinde sorumlu düzeyde teröristlerin olduğu değerlendirilen mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolar olmak üzere toplamda 19 hedefin imha edildiğini kamuoyuna bildirdi. Bunun yanında, harekatın amacı terör örgütü PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek, Türkiye'ye ve güvenlik güçlerine yönelik tehditleri bertaraf etmek ve sınırlarının güvenliğini sağlamak olduğunu belirten bakanlık, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın kendilerine sağladığı meşru müdafaa hakkını kullanarak bu måda hareket ettiğini ifade etti.

"Harekatlar Yerli ve Milli Mühimmatla Gerçekleştirildi"

Bakanlık açıklamasında; Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflere 25 Ekim 2023 saat 21.00'de düzenlenen hava harekatları ile toplam 19 hedefin imha edildiğini, ve bu süreçte yerli ve milli mühimmatın büyük oranda kullanıldığını ifade etti.

Ayrıca harekatların asil Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğini ve bu süreçte birçok teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten bakanlık sözcüsü; harekatların, ülkenin ve halkın güvenliği için terörle mücadelenin süreceğini vurguladı. Dikkat çeken bir diğer nokta ise, bu süreçte masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların, çevrenin zarar görmemesi için tüm önlemlerin alındığına dair yapılan vurguydu.

ırak kuzey ırak terör