Irak'ın Kuzeyindeki Hain Saldırıda 6 Kahraman Şehit

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda 6 kahraman askerin şehit olduğunu ve 1 askerin yaralandığını duyurdu. Teröristlerin kaçış istikametlerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında ise 7 terörist etkisiz hale getirildi.

İlk Açıklamada 3 Şehit, 4 Yaralı

Milli Savunma Bakanlığı'nın ilk açıklamasına göre, Irak'ın kuzeyindeki saldırıda 3 asker şehit olmuş, 4 asker ise yaralanmıştı. Bölgede teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, belirlenen hedeflere yapılan hava harekatlarında 4 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Acı Kayıp: 6 Şehit

Son açıklamaya göre, 22 Aralık 2023 tarihindeki saldırıda yaralanan 4 kahraman askerden 3'ü, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece şehit sayısı 6'ya yükseldi. Operasyonlar hala devam ediyor ve bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye çıktı.

Türk Milleti Acıyı Paylaşıyor

Irak'ın kuzeyindeki hain saldırı sonrasında Türk milleti büyük bir acıyla sarsıldı. Şehit olan kahraman askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Operasyonlar, teröristlere karşı kararlılıkla sürdürülüyor.