İnternet Ödemesi Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

İnternet üzerinden alışveriş yapmak ya da ihtiyaçlarınızı gidermek artık çok daha kolay.

İnternet üzerinden alışveriş yapmak ya da ihtiyaçlarınızı gidermek artık çok daha kolay. İnternet ödemesi sayesinde uzun süre vakit ayırmadan birçok işlemi gönül rahatlığı ile yapmanız mümkündür. Online ödeme olarak da bilinen internet ödemeleri kredi kartları ya da sanal pos ile yapılır. Alışveriş ya da ödeme yapacağınız web sitesinin özelliğine göre banka kartı ya da sanal pos kullanılabilir. İnternet üzerinden kullanılan sanal pos, fiziki mağazalarda bulunan pos cihazının temassız kullanılma şeklidir. Fiziki mağazalarda kart, cihaz ile buluşmak zorundayken sanal pos sayesinde bu zorunluluk ortadan kalkar. Dünyanın her yerinden alıcı ve satıcıyı buluşturur. Kredi kartı bilgilerinizi başkasına vermediğiniz sürece güvenli bir şekilde alışveriş yapmanıza imkan sağlar. 

İnternet ödemesi yapmak oldukça kolay ve zahmetsiz bir iştir. Sahip olduğunuz banka kartı üzerinde bulunan 16 haneli kart numarası ilgili bölüme yazılır. Kart sahibinin adı, kartın son kullanma tarihi ve CCV bilgileri girilir. Sistem, alışveriş ya da harcama yaptığınız tutarı şifre ile birlikte işlem yaptığınız bankaya kayıtlı numaranıza SMS ile mesaj olarak gönderir. Gelen şifreyi 180 saniye içerisinde sayfanın yönlendirdiği banka sayfasına doğru bir şekilde yazdığınız takdirde ödeme alınmış olur. Kartın fiziki olarak okutturulması gerekmediğinden kart bilgileri ile yapılan işlem bir yönden banka kartını okutma olarak da geçer. İnternet ödemesi alıcı kadar satıcı açısından da güvenli bir yöntemdir. Satıcının alacağı ödemeler banka güvencesinde olup işlem tamamlandıktan sonra satıcının hesabına doğrudan geçer. İnternet ödemesi için her bankanın sanal pos hizmeti bulunur. Neredeyse her bankadan internet ödemesi için sanal pos başvurusu yapılıp e ticaret ve sanal mağazacılık alanında kolaylıkla ödeme alınabilir. 

Müşteri, kartını sürekli yanında taşımasına gerek duymadan saniyeler içerisinde güvenli bir şekilde internet ödemesini gerçekleştirir. Devlet kurumlarının bazılarının sahip olduğu şirketler yardımı ile yapılan işlemlerde de sanal pos yardımı ile ödeme yapmak mümkündür. 

İnternet Ödemesi Yapmak Güvenli Mi?

İnternet ödemesi için kurulan sanal pos ve mobil pos gibi sistemler sertifikalı bir sistem olup müşteriye SMS ile şifre gönderilmesi ve şifreyi müşterinin sisteme girmesi esasına dayanır. Dolayısı ile de kart bilgilerini doğru giren ve bunu kimse ile paylaşmayan kişi güvenli bir ödeme kanalını kullanmış olur. Gelen SMS kart sahibine geldiğinden şifre girilmediği zaman kartınızdan para çekilmesi mümkün değildir.

Kişinin banka kartının kayıtlı olduğu telefon numarasına SMS ile gönderilen mesaj ve 3D sistemi güvenlik açığının oluşmasını engeller. Kart bilgileri farklı yollarla fiziki olarak çalınsa bile mağaza sizden SMS ile gelen şifreyi onaylamanızı isteyeceğinden, onay vermediğinizden takdirde kartınızla işlem yapılması mümkün değildir. SSL güvenlik sertifikası, sitenin aldığı önlemler ve bankanızın güvenlik açığına karşı aldığı önlemler internet ödemesini daha güvenli hale getirir. 

sanal pos mobil pos