İnsan Yaralamanın Cezası

TAKİP ET

İnsan yaralamanın cezası merak edilen bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Bursa cinayet avukatı olarak sizlere bundan bahsetmek isteriz.

İnsan yaralamanın cezası merak edilen bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Bursa cinayet avukatı olarak sizlere bundan bahsetmek isteriz.

Türk Ceza Kanunu, sunduğu pek çok madde ile insanlara çeşitli bilgiler veren bir kanun. Bu kanunda yer alan maddeler arasında vücut dokunulmazlığına karşı suçlar da yer almakta. Yani bir insanı yaralamak doğrultusunda hangi cezaların verileceği. Lafı daha fazla uzatmadan hemen içeriğe geçiş yapalım.

İnsan Yaralama Suçları

Bir insanı kasten yaralamak ciddi bir suçtur. Eğer bir insan, bilinçli bir şekilde yaralanırsa bu doğrultuda kendisine ceza kesilir. Bursa avukat arkadaşlar, bu durumda davaya giderek gerekli araştırmaları yaptıktan sonra açıklamaları hakim karşısında sunar.

İnsan Yaralamanın Cezası

Bir insanı bilerek yaralamanın cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile sonuçlandırılır. Yaralamaktan kasıt ağır bir şekilde yaralamaktır. Eğer bir şahıs, hafif bir şekilde yaralandıysa bu doğrultuda yaralanan kişinin şikayet etmesi yeterli oluyor. Şikayet doğrultusunda suçlu, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Hapis cezası, adlî para cezasına çevrilebiliyor. Eğer suç, kadına karşı işlenirse ceza en az 6 aydan başlamalı.

Bununla ilgili bilinmesi gereken bir diğer şey kasten yaralamanın aşağıdaki olaylara karşı yapılması:

Aileye veya boşanan eşe karşı

Kendini savunamayacak birine

Kamu görevlisine

Silahla bir şahsa

Canavarca hisle birine karşı

Bu durumda şikayet aranmaksızın verilecek olan ceza yarı oranında arttırılır. Bursa cinayet avukatı görevlilerinden birine danışarak bununla ilgili detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bunun yanı sıra ağırlaşmış yaralama için iki kat daha fazla ceza kesilir. Eğer suç bir ihmalle işlenirse bu durumda alınacak ceza ⅔ oranında verilir.

İnsan Üzerinde İzinsiz Deney Yapmanın Cezası

Bir insan üzerinde izinsiz bir şekilde deney yapmak 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına sebep olur. Eğer hasta bir insanın üzerinde tedavi amaçlı deney uygulayan bir birey ise 1 yıla kadar hapis cezası alır. Eğer deney sonucunda kişi hayatını kaybederse bu olay kasten adam öldürmeye girer.

Organ veya Doku Ticareti için Verilen Ceza

Bursa avukat olarak sizlere en iyi desteği sunmaya gayret göstermekteyiz. Bizi tercih ederek danışmanlık veya dava avukatı talep edebilir, kaliteli bir hizmete sahip olabilirsiniz. Eğer bir insan yasa dışı ve izinsiz bir şekilde bir bireyden organ alırsa 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile yargılanır. Doku alınması durumunda ise ceza 2 yıl ile 5 yıl arası olur. Eğer hukuksuz bir şekilde ölüden organ veya doku alınırsa 1 yıla kadar hapis cezası verilmekte. Aynı zamanda organ veya doku satışı, 5 yılda 9 yıla kadar hapis cezasına sebep olur.