İngiltere ve İngiltere dil okulları

TAKİP ET

Avrupa'nın batısında, Büyük Britanya Adası'nda yer alan İngiltere, Birleşik Krallık'ı meydana getiren 4 ülkeden en büyüğüdür.

Köklü bir geçmişi, zengin kültürü ve yaşam kalitesi son derece yüksek olan ülke, Avrupa’nın yakın olmasının da etkisiyle gelişmiş bir yapıya sahiptir. Londra ve Oxford kentleri başta olmak üzere ülkenin diğer tüm kentlerinde alt yapı sorunu bulunmamakta, ulaşım imkanları geniş ve ülkenin ekonomisi dünya ülkelerine göre ileri seviyededir. Eğitim alanında önemli bir yere sahip olan ülke, sahip olduğu üniversite ve dil okulları ile dünyanın her yerinden öğrencileri kendine çekmektedir. Uluslararası öğrencilere sunulan haklar ve yaşam değerleri, ülke vatandaşları ile eşit seviyededir. Her öğrencinin kendi bütçesine göre bir üniversite veya dil okulu tercihi yapabileceği çok sayıda kurumunun olması, ülkenin eğitim alanında daha fazla tercih edilmesini etkilemektedir. 12,000 civarında dil okuluna sahip olan ülkede, yaklaşık 10.000 kadar dil okulu British Council tarafından onaylanmıştır. Bazı okullar da English UK, Quality English, IALC, The English Network tarafından akredite edilmektedir. İngiltere dil okulları arasında tercih yaparken çoğunluğunun onaylanmış olmasına karşın yine de onaylı olup olmadığını kontrol etmek ve araştırmak İngilizce dil eğitimi için önemli bir araştırma sayılmaktadır. Burada eğitim gören öğrenciler, sadece eğitim alanında değil, ülkenin diğer değerlerini de yaşama fırsatı elde etmektedir, bu da daha gelişmiş bir eğitim sistemi ile kaliteli yaşamı bir arada tutmak için yeterli gelmektedir.

 

İngiltere’de konaklama seçenekleri

 

Bir ülkede eğitim almak veya herhangi bir nedenden dolayı yerleşmek için konaklama seçeneklerini iyi araştırmak gerekiyor. İngiltere’de okul okuyan kişiler için fazlasıyla seçenek bulunmaktadır. Aile yanı konaklama, yurtta konaklama, pansiyonda konaklama, ev kiralamak veya oda kiralamak gibi seçenekler mevcuttur. Ancak bunların her birini ayrı değerlendirmek ve gözlemlemek gerekiyor. Yurtlar, genellikle okul denetimi ve devlet denetimi altında oldukları için hem daha temiz hem de daha güvenilir yerlerdir. Aile yanı konaklama seçeneği de değerlendirilebilecek bir seçenek olup aileye bağlı olarak rahat olabilir veya olmayabilir. Daha önce bir ailenin yanında kalmış birinden fikir edinmek en doğrusu olacaktır. Ev kiralamak veya oda kiralamak gibi seçeneklerin de bulunduğu İngiltere’de belki de en çok dikkat edilmesi gereken detaydır. Ev kiralamak kolay olsa da beklediğiniz veya hayal ettiğiniz gibi bir eve denk gelemeyebilirsiniz, kiralık evler genellik bakımsız olabiliyor ve bu da ek bir masraf yapmanıza neden olabilir. Oda kiralama işi ev kiralamadan biraz daha zordur. Nedeni ise ortak kullanılan banyo, tuvalet veya mutfağın size göre olmayabilir olmasıdır. Neticede dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin bir arada kaldığı ve ortak kullanım alanlarının olduğu bir yerden çok da bir şey beklememek gerek. Ama İngiltere dil okulları tercihi için en güzel konaklama seçeneğinin oda olduğunu düşünüyorsanız da tavsiyemiz ensuite odalarda kalmanızdır.

 

Planınızı doğru yapın

 

İngiltere’de dil eğitimi veya üniversite eğitimi almadan önce kalacağınız yer, gideceğiniz şehir ve tercih edeceğiniz okul ile ilgili detaylı bilgi almanız ve bu doğrultuda hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. Tüm bu bilgilere ulaşmak ve tercihinizi doğru şekilde yapmak için sitemizin ilgili bölümlerini inceleyebilir, İngiltere dil okulları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kariyere giden yolu doğru belirlemek için yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan da bilgi edinebilirsiniz.

 

Detaylı bilgi için https://www.bogaziciedu.com/ingiltere-dil-okullari/ adresini ziyaret edebilirsiniz.