İlk kez Frigya Balon Festivali düzenlendi

TAKİP ET

Gizemli Şehir Afyonkarahisar bundan sonra Gastronomisinin yanı sıra turizm faaliyetleri ile anılacak. Afyonkarahisar Valiliği aracılığıyla Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 3 bin senelik tarihi Frig Vadisi'nde balon festivali gerçekleştirildi.

FRİGYA BALON FESTİVALİ BAŞLADI
İlk kez Frigya Balon Festivali düzenlendi. Büyük Zaferin 99. senesi Frigya'da balon uçuşuyla kutlandı. Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyemiz iş birliğinde sabah 06.00-09.00 saatleri arasında 20 balonla Frigya Emre Gölü'nde balon festivali yapıldı. Uçuş hazırlıklarının sonrasında gökyüzüne artan sıcak hava balonu bölge semalarına renk kattı. Uçuşa özel şekilli balonlar da katıldı. Onlarca balonun aynı anda havalandığı uçuşta katılımcılar da, İhsaniye eyaletinde Döğer - Emre Gölü, Frigya Vadisi, natural güzellikler ve gün doğumu manzaralarını kuş bakışı görme fırsatı buldu.

Belediye Başkanı Zeybek, Afyonkarahisar’ın turizm çeşitliliğiyle cazibe merkezi durumuna geleceğine ilgi çekerek; Afyonkarahisar’a geldiği andan itibaren şehrimizin değerlerini ön plana çıkarmaya çalışan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e ve Vali Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar çoğu sayısal değeri ile ön plana çıkmış Afyonkarahisar’ımızı turizm bölümünde da atağa geçirmek amacıyla gayret sarf ediyoruz. 8 bin sene geriye giden tarihe geçmişe sahip ilimizi turizme kazandırmak amacıyla çalışma başlatıldı. Bizde Sayın Valimiz öncülüğünde uygulanan çalışmalara destek veriyoruz. Şanlı şehrimizde Frig medeniyetinin izini bulmak olası ve bunlara dair lezzeti, doğayı, kültürel faaliyetleri de barındırıyor. Ciddi çalışmalarla Ayazini tekrar ayağa kalktı, Emre Gölü balon turizmine açıldı. Afyonkarahisar'ı mermeriyle, lezzetiyle, zaferiyle, sporuyla ve tarihi geçmişiyle de ön plana çıkan bir il durumuna getirme gayretimiz meyvelerini vermeye başladı. Emeği geçtiğimiz herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

frigya balon afyon haber