İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eskişehir'de LGS sınavı ve eğitim öğretim yılı sonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

TAKİP ET

Eskişehir'de yapılan bir toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ve 2022-2023...

Eskişehir'de yapılan bir toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonu ile ilgili değerlendirme yaptı. Kent genelinde 127 okulda gerçekleşecek olan sınava 10 bin 384 öğrencinin katılacağı belirtildi. Depremzedelerle ilgili bilgi veren Töre, Eskişehir'de konuk edilen depremzede öğrencilerin sınav girişleri konusunda bilgilendirme yaptıklarını ve her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Toplantıda okul öncesi eğitimde okullaşma oranının %99'a çıkarıldığı ve okul öncesi öğrencilere ücretsiz yemek dağıtımı yapıldığı, temel eğitimde 690 bin 734, ortaöğretimde de 569 bin 749 kitabın öğrencilere dağıtıldığı açıklandı. Ayrıca, özel eğitim, mesleki eğitim kademelerine yönelik olarak 823 bin 826 kitap öğrencilere ulaştırıldı. Mesleki Eğitim Merkezleri'nde hedeflenen 11 bin öğrenci sayısı, 14 bin 561'e ulaşılarak %132 oranıyla hedefin üzerine çıkıldı.

Eğitimde yaşanan eksikler hakkında konuşan Töre, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizdeki kimya laboratuvarlarının eksikliklerini tamamlayarak okulların hijyen ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. Eğitimde özel gereksinimli öğrencilere yönelik Gönül Bağı Projesi'nin başlatıldığını açıklayan Töre, proje kapsamında birçok etkinliğin yapıldığını belirtti.

Depremden etkilenen vatandaşlar hakkında da bilgi veren Töre, Eskişehir Öğretmenevi ve Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde misafir edilen vatandaşlar için giysi odası açıldığını, KYK yurtlarında Milli Eğitim Marketleri'nin açıldığını ve ihtiyaçların karşılandığını söyledi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Salih Altun da Eskişehir'in eğitimde marka bir il olduğunu dile getirdi ve sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.