Hulusi Akar: Gereken ne varsa aynı şekilde yapılacaktır

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinden gerçekleştirilen terör örgütü PKK/YPG saldırılarına ilişkin, "Gereken ne varsa, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacaktır" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, MSÜ’nün idari ve askerî idare kadrosuyla askerî ve akademik eğitim ve öğretim faaliyetlerine yönelik değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşan Bakan Akar, dünyada ve bölümde savunma ve emniyet hususları başta olmak üzere ciddi ilerleme ve değişimlerin yaşandığını belirtti. Bunları yakından takip ederek her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özcülüğünde Türkiye’nin uluslararası ortamda bir özne durumuna yaklaştığını belirtti.

uriye’nin kuzeyine dair ABD ve Rusya ile uygulanan mutabakatları anımsatan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Türkiye olarak biz mutabakatlarda üzerimize düşen ne varsa bunları öneme alıyor ve ilgiyle uyguluyoruz. Oradaki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Aynı şekilde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta iyi komşuluk ilişkileri amacıylade, uluslararası hukuk kapsamında bize düşen ne varsa bunları yapıyoruz. Biz barıştan, diyalogdan, konuşma, görüşmeden yanayız. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu hususta azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz.”

Doğu Akdeniz’de son dönemdeki ilerlemelere de değinen Bakan Akar, Avrupa’daki birtakım ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalıştığını ifade ederek, "Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım. NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun amacıyladekilerin ilaveten ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Bunu görüyorlar. Ancak birtakım ülkeler egolarından veya başındakilerin siyasi ihtirkatiyenrı nedeniyle bunlara ilgi etmiyor, hem NATO hem AB’ye zarar sağlıyor hem de bütün Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar" dedi.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bütün ilerlemeleri yakından takip ettiklerini altını çizen Bakan Akar, “Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve çıkarlarımızı güvenliğini sağlamak ve kollamak amacıyla yapılması gereken ne varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın özcülüğünde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve vakti geldiğinde, aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir şekilde ‘taviz, mücadeleden vazgeçmek’ gibi bir şey katiyen söz hususu değil. Asil milletimizin hakkını, hukukunun her bir zerresini güvenliğini sağlamak bizim boynumuzun borcu. Bununla alakalı yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.