Hırvatlar müthiş bir geri dönüşe imza attı !! Finaldeler !!

TAKİP ET

2018 Dünya Kupası yarı final maçında Hırvatistan, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı

Trippier'in golüyle mağkup duruma düşen Hırvatistan Perisic'le maçı uzattı, Mandzukic'le son noktayı koyup, finalde Fransa'nın rakibi oldu

 

2018 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında İngiltere'yi 2-1 yenen Hırvatistan finale çıkarak, Fransa'nın rakibi oldu. Hızlı başlayan maçta İngiltere henüz 5. dakikada Trippier ile 1-0 öne geçti. İlk yarı İngiltere'nin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. 68. dakikada Vrsaljko'nun sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topa Ivan Perisic son dokunuşu yaparak skoru eşitledi: 1-1. Başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti.



MÜTHİŞ DÖNÜŞ


İlk uzatma devresinde skor değişmedi. İkinci uzatma devresinde daha dengeli bir oyun sergileyen Hırvatistan aradığı golü buldu. 109. dakikada Ivan Perisic'in kafa ile ceza sahasına indirdiği topu Mario Mandzukic ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Hırvatistan tarihinde ilk kez finale çıktı ve Fransa'nın rakibi oldu. Yenik oduram düştüğü maçta geriden gelerek galibiyete ulaşan Hırvatistan büyük bir başarıya imza attı.