Hidayet Türkoğlu'ndan açıklama !!

TAKİP ET

Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in Gaziantep maçı sonrasında sosyal medyadan hakemleri hedef almasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, şunları söyledi:

“Ben hayatım boyunca sosyal medya üzerinden kimseye cevap vermedim. Belediye başkanı gibi bir ismin o kurumda olup da, sosyal medya üzerinden federasyon ve hakemlere yorum yapması, oturduğu koltuğa yakışmıyor. Gerek ona gerekse de Afyonspor yöneticilerine söylüyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılacak bir şey değil. Gerek benim, gerek arkadaşlarımın telefonu açık. Federasyonumuzun kapıları herkese açık. Rahatsız olduğunuz noktalarda buyurun gelin, beraber tartışalım. Bunu sosyal medyaya taşıyıp hakem arkadaşların isimlerini vererek hedef göstermek, yakışık almayan şeyler. Afyon Belediyesi'nin biraz daha dikkatli olmasını rica ediyorum. Onları sosyal medyadan hedef göstermek güzel şeyler değil. İnşallah bu hatalarından bir an önce vazgeçerler. Benim telefonum açık. O şehrin belediye başkanının bir rahatsızlığı varsa, şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başkanı benim, bu kurumu ben temsil ediyorum, açarsınız telefonunuzu ve rahatsızlığınızı dile getirirsiniz. Sosyal medya üzerinden popülizme gerek yok. O koltuktaki insanlara bu tepkiler yakışmıyor. Hakem hatalarını aşağıya çekmek için güzel bir ekip kurduk. İnşallah sezonun ikinci yarısında bu tip olaylarla karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Zeybek, 92-95 biten Afyon-Gaziantep Basket maçı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“ING Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Meksa Yatırım Afyon Belediye Spor Kulübü'müz evinde Gaziantep Basketbol’a 95-92 yenildi. Kötü oyunumuzdan dolayı değil, hakemlerin yanlış kararlarından dolayı mağlup olduk. Takımımız bu akşamki maçında çok iyi mücadele etti. Hakemlerin tüm takdir haklarını rakipten yana kullanması takımımızın hızını kesmiştir. Güzel oyun sergileyen oyuncularımıza, teknik heyete ve salonu dolduran tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz…”