HDI Afyon Belediye, Fenerbahçe'ye 97-87 mağlup oldu

TAKİP ET

HDI Sigorta Afyon Belediyesi ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan karşılaşmadan Fenerbahçe 97-87 galip ayrıldı

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi Afyon oldu. Ancak Kairysin erken faul sorununa girmesi ve Brown'ın üçlükleriyle Fenerbahçe rakibini yakaladı. Televizyon molasına Fenerbahçe üstün girse de Afyon hücumda etkinliğini sürdürünce skorda tekrar öne geçti. Çeyrek sonunu daha iyi oynayan Fenerbahçe tekrar avantajı ele alırken ilk çeyrek 28-27 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

İkinci çeyreğe dengede girildi. İki doğrultu da hücumda istediklerini yaptı ilk bölümde. Çeyreğin ikinci evresinde ise Fenerbahçe üstünlüğü vardı. Egemen Güven'in sportmenlik dışı faulünün sonrası 12-0 seri yakalayan Fenerbahçe bir anda farkı 15 sayıya çıkardı. Çeyrek sonuna kadar da Egemen hariç sayı üretmekte çok zorlanan Afyon farkı eritemedi. Devre arasına 56-39 Fenerbahçe avantajı ile gidildi.

Üçüncü çeyrekte de Fenerbahçe hücumda dişlileri iyi bir şekilde çalıştırdı. Rahat sayı yapan deplasman ekibine karşı savunmayı bir türlü oturtamayan Afyon rakibini durduramadı. 24. dakikada fark 71-42 skoruyla 29 sayıya çıktı. Önce Laisner sonra Kairys ile etkili olan evsahibi ekip farkı eritmeyi az da olsa başarıd. Son çeyreğe girerken Fenerbahçe'nin 77-58 avantajı bulunuyordu.

Son çeyreğin başında yerli oyuncularından sürpriz katkı alan Afyon evvelce 7-0'lık seriyle farkı 13'e indirdi. Fenerbahçe de yalnızca yerli oyunculardan sayı bulabilirken farkı belirli bir civarda tuttu. Son 5 dakikaya girilirken fark 13 sayıydı. Bu dakikadan sonra gelen 9-3'lük şok seriyle maçın bitimine yalnızca 75 saniye kala fark 4 sayıya indi. Fenerbahçe bir top kayıbı daha yapsa da çok çabuk geri kazanırken Melih'in üçlüğü resmen fişi çekti. Basit Hataya bu andan sonra izin vermeyen Fenerbahçe rakibinin hücumda panik yapmasıyla fakrı tekrar çift hanelere çıkardı.  Fenerbahçe karşılaşmadan 97-87 galip ayrıldı.