Haziran 2019 Konut Satış İstatistiklerine Göre Emlak Yatırımı İçin En Uygun Şehir Hangisi?

TAKİP ET

Gayrimenkul, yıllardır en efektif yatırım araçlarından bir tanesi olmaya devam ediyor

Günümüzde gerek ikamet etmek gerek ise yatırım yapmak adına pek çok birey, ev satın almayı tercih ediyor. Gayrimenkul yatırımının uzun vadede kazandırabilmesi için ise, yatırımın yapıldığı lokasyona ve yatırım ile ilgili güncel haberlere önem göstermek gerekli.

Gayrimenkul yatırımının gittikçe değerlenebilmesi adına, söz konusu gayrimenkul nesnesinin değeri yüksek, mümkünse şehirleşmiş ve popüler bir lokasyonda bulunması önem taşıyor. Aksi takdirde konutlar yıllar geçtikçe değer kaybediyor. Dahası, söz konusu özelliklere sahip olmayan bir konutun kira geliri de oldukça düşük olabiliyor.

Gayrimenkul yatırımının pek çok püf noktası var. Eğer siz de bu alanda bir yatırım yapmak istiyorsanız, öncelikle hangi şehirlerin konut satış istatistikleri açısından daha üst sıralarda olduğu ile ilgili bilgi sahibi olmanız önemlidir. Haziran 2019 konut satış istatistiklerinin açıklanması ise, yatırımcıların büyük çoğunluğu gözünü grafiklere dikmiş durumda. Ortaya çıkacak yeni bir emlak yatırımı gözdesi şehir, ya da değişen dengeler pek çok kişinin yatırım stratejisini değiştirebilir gibi görünüyor. İstatistikleri inceledikten sonra, tüm ilanları tek bir sayfada kullanımınıza sunan Flatfy emlak arama motorunu kullanarak güncel daire fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

İstanbul, 10 Bin 60 Konut İle Birinci Sırada!

Haziran 2019 konut satış istatistiklerine göre, İstanbul, Türkiye’de en çok konut satılan il olmayı başardı. Bir ay içerisinde kentte satılan toplam konutun 10 bin 60 konut olduğu belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, İstanbul’daki konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre azalmış durumda. Haziran 2019 ayında Türkiye’deki toplam emlak konut satışları pastasının yüzde 16, 4’ünü işgal eden İstanbul, yatırımcıları şaşırtmadı. İstanbul satılık daire arayışı içerisinde olan kişiler, yatırımı için halen bu kenti tercih edebilirler.

Antalya ve Ankara, Emlak Konut Yatırımı İçin Uygun

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı Haziran 2019 verilerine göre, Ankara ve Antalya, İstanbul’dan sonra emlak konut satış sayıları en yüksek olan şehirlerdir. Bir ay içerisinde Ankara’da 5 bin 430 adet konut satıldı. Bu da toplam konut sayısının yüzde 8,9’u anlamına geliyor. Antalya’da ise bir ayda satılan toplam konut sayısı 3390 adet. Bu sayı, toplam satılan evlerin yüzde 5,5’i anlamına geliyor. Ankara satılık ev ve Ankara kiralık ev seçeneklerinin tamamı sizler için uygun olabilir. Dahası, Antalya satılık konut seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Ardahan, Hakkâri ve Bayburt Son Sıralarda!

Haziran 2019 ayına dair yapılan istatistiklere göre, Türkiye’de emlak konut satış oranlarının en düşük olduğu üç şehir Ardahan, Hakkâri ve Bayburt olarak belirlendi. Ardahan’da tam bir ay boyunca sadece 4 konut satıldı. Hakkari’de satılan konut sayısı 15 iken, Bayburt’ta ise bu rakam 38 olarak belirlendi. Bu kentler, emlak konut yatırımı yapmak açısından pek tavsiye edilmedi. Düşük kira gelirleri ve düşük konut satış oranları, bu konuda yol gösterici oluyor.

Yüzde 48 Oranında Azalma Mevcut!

Emlak konut alanında yatırım yapmak isteyen bireylerin çoğunluğu, bölgedeki yatırım seçeneklerinin ne kadar avantajlı olduğunu, senelerin istatistiklerini birbirileri ile kıyaslayarak hesaplamaya çalışıyor. Yapılan hesaplamalara göre, geçen yıla oranla bu yıl, Türkiye çapındaki konut satış oranları ciddi miktarda gerilemiş durumda. Geçen yılın oranına göre yüzde 48, 6 oranında azalan konut satış sayısı, toplamda 61 bin 355 olarak belirlenmiştir.