Gurbetçiler topladı, Ahmet Uçmak İzmirli depremzedelere bağışladı!

TAKİP ET

Almanya'da yaşamını sürdüren gurbetçilerimizden Mainz Türk Gücü 1981 Veteranları ve futbolculardan oluşan grup, Afyon'lu gazeteci Ahmet Uçmak aracılığı ile İzmirli depremzedeler için kullanılmak üzere bağış yaptılar

Almanya Mainz Türk Gücü 1981 Veteranları olarak futbolculardan oluşan grup, kendi aralarında topladıkları 530 Euro'yu ( 4.813,38 TL ) tutarı gazeteci Ahmet Uçmak'a gönderdi. Uçmak, bu parayı İzmir'de depremde mağdur olan vatandaşlar için kullanılmak üzere İzmir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına havale etti.

Gazeteci Ahmet Uçmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Afyon Yerel Basın ailesi olarak Mainz Türk Gücü 1981 Veteranları olarak futbolculardan oluşan guruba çok teşekkür ederiz. Allah kabul etsin dileklerimizle, saygılar sunarız" dedi. 

Bizler'de Afyon Kent Haber olarak, Peygamber Efendimizin ( SAV) buyurduğu gibi "Kıyamet günü müminin serinleyeceği gölgelik (verdiği) sadakasıdır." eder). Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bi ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun (bu iyiliği) sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir hadisinden yola çıkarak Almanya'da yaşayan gurbetçi kardeşlerimizi ve gazeteci Ahmet Uçmak'ın bu örnek davranışından dolayı kutluyoruz. 


Ahmet Uçmak aracılığı ile İzmirdeki depremzedelere gönderilen bağış dekontu


Gazeteci Ahmet Uçmak