Güne Bakan Cam Kırıkları yeniden seyirciyle buluşuyor

TAKİP ET

Memet Baydur'un 'Güne Bakan Cam Kırıkları' adlı eseri, Almıla Uluer Atabeyoğlu ve Kerem Atabeyoğlu'nun oyunculuklarıyla yeniden seyirciyle buluşuyor.

Memet Baydur'un "Güne Bakan Cam Kırıkları" isimli eseri, Almıla Uluer Atabeyoğlu ve Kerem Atabeyoğlu'nun oyunculuklarıyla tekrar seyirciyle buluşuyor.

İlk kez 16 Şubat'ta Beşiktaş Minoa'da sahnelenen "Güne Bakan Cam Kırıkları", tek bireylik ömürlerinda yaşam sürdüren iki yalnız insanın yalan, gerçek, kahkaha, gözyaşı dolu öykülerini anlatıyor. Eserlerinde şakayla ciddiyeti, oyunla gerçeği birlikte sunarak kalıplaşmış kuralları yıkan, ezberleri bozan ve elli senelik ömrüne 23 oyun sığdıran Memet Baydur'un 2 perdelik bu oyunu, gerçeklik kavramı üstüne düşündüren, yaşamın manasını sorgulatan bir yapıt olarak Türk tiyatrosunun eşi benzeri olmayan yapıtlerı arasında yer almakta. Oyunda iç hesaplaşmaları içersinde yalnızlıklarını kırmaya çabalayan bir adam ve bir bayanın resmi çiziliyor.

16'ncı Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Almıla Uluer Atabeyoğlu ve tekrar çok menfaatli oyuncularımızdan Kerem Atabeyoğlu'nun yönetmekte olduğu ve oynadığı "Güne Bakan Cam Kırıkları", Mecburi İstikamet Yapım aracılığıyla sahnelenirken, oyunun yaratıcı kadrosunu meydana getiren ışık dizaynında Ayşe Sedef Ayter, müzik ve fotoğraf direktörlüğünde Efe Bahadır bulunmakta. Oyunun besteleri İklim Tamkan, afiş dizaynı ise M.K. Perker imzası taşıyor.

"Güne Bakan Cam Kırıkları", 5 Nisan Salı günü saat 20.30'da Cadde Bostan Kültür Merkezi Küçük Salon'da ve 6 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da ise Akaretler Minoa'da seyircilerle biraraya gelicek.