Grip aşısı eczanelere gelmeye başladı

TAKİP ET

Yeni tip Koronavirüs salgını namacıylaiyle daha mühim duruma gelen grip aşısının eczanelere gelmeye başladığı bildirildi.

Bütün Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, aşının SGK geri ödeme listesinde bulunmadığına ilgi çekerek, fiyatı 85,12 TL olan aşının eczanelerden ücretli olarak verilmeye başladığını duyurdu. Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) bilgilerine göre dünya çapında her sene 5 milyon seviyesinde grip olayı görüldüğünü, ölü adedinin da 650 bini bulduğuna işaret eden Saydan, vatandaşları grip aşısı olmaları uyarısı yaptı.

Milliyet gazetesinin haberinde görüşlerine yer verdiği Saydan, grip aşısının Eylül ve Kasım ayında yapılması önerisinde bulunarak, "Grip ciddi bir hastalıktır ve risk grubu amacıylade yer alan bireyler yakalandığında ciddi komplikasyonlar gerçekleşebiliyor. Her sene mevsimsel gribe namacıyla olan grip virüsü değişebilmektedir ve grip aşısının içeriği DSÖ aracılığıyla 1 sene evvelce salgın yapan virüs tiplerinin belirlenmesi ile geliştirilmekte ve aşının içeriği de bu uygulamaya bağlı olarak her sene değişmektedir. Aşı, yapıldığı grip sezonu amacıyla etkili olmaktadır. Bu namacıylale; evvelceden geçirilmiş grip hastalığı ya da uygulanmış grip aşısına bakılmaksızın mevsimsel gribe karşı etkin bir korunma sağlanması amacıyla her sene grip aşısı yaptırılmalıdır" dedi.

grip aşısı grip aşısı 2021 grip aşısı sorgulama grip aşısı geldi mi grip aşısı ne kadar