Gönüllüler, çocukların yüzünü yüzünü güldürmeye devam ediyor

TAKİP ET

'Kardeş Köy Okulları' projesi kapsamında gönüllüler, gereksinim sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Köy okullarında tespit edilen öğrencilere kırtasiye desteğinde tespit edilen gönüllüler, bayramda da çocukların yüzünü güldürdüler. 

Kardeş Köy Okulları kurucuları Hilal Kalafat ve Nazmiye Kahraman, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle kamuoyunun takdirini kazanıyor.  Proje kapsamında hayırseverlerin desteği ile şimdiye kadar köylerde tespit edilen okullarda eğitim gören gereksinim sahibi çocukların kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundular. Gönüllüler, hazırladıkları pakete şehitlerimizin resimlerini koyarak çocuklara şehitliğin önemini de aşılıyorlar. 

Yaklaşık 100 çocuk bayram sevinci yaşadı
‘Kardeş Köy Okulları’ projesi kapsamında gönüllüler, Ramazan Bayramı'nda Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayram sevinci yaşayamayan çocuklara bayram sevinci yaşattılar. Hayırsever yurttaşların desteği ile özenle hazırlanan bayramlıklar gereksinim sahibi çocuklara dağıtıldı. Yaklaşık 100 çocuğa hazırlanan paketlerde şehitlerimizin resmi tekrar yer aldı. Projeler, Şehit aileleri aracılığıyla büyük ilgi gördü. 

“Projelerde başrole şehitlerimizi koyduk”
Hayırsever yurtdaşlara ve kendilerine büyük destek veren şehit ailelerine teşekkür eden Kardeş Köy Okulları kurucularından Hilal Kalafat, “Bizler detaylı projelerde başrole şehitlerimizi koyduk. Muzaffer ordumuzun yiğitleri, en güzel yerlerde sizlerin vesilesiyle çocuklarımızın yüzünde tebessüm oldular. Biliyorduk ki onları yazsak kalemlerin boynu bükük kalırdı, biz de sizlerle birilikte onları çocuklarımızın yüreğine işledik. Onlar, mezar taşlarına Türk bayrağının gölgesinin vurduğu kahramanlar. Onlar, hiç gitmeyenlerimiz. Yaşattığınız isimler sizlerden razı olsun inşallah. Var olsun vatan var olsun vatan'dan yana olsun” dedi.