Gizemli Şehir Afyon gezisi ATV ve UTV tutkunlarıyla devam ediyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar, 'Gizemli Şehir Afyon' gezisi kapsamında Türkiye genelinden ATV ve UTV meraklılarını ağırlıyor.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü aracılığıyla organize edilen “Gizemli Şehir Afyon” gezisinin ikinci etabı ATV ve UTV tutkunlarıyla devam ediyor.

Spor ve motor sporlarının üssü olarak adrenalin ve serüven tutkunlarının ilgisini çeken Afyonkarahisar, 28-30 Mart tarihlerinde sıra dışı sporlar amacıylade yer alan ATV-UTV meraklılarına ev sahipliği yapıyor. “Gizemli Şehir Afyon” gezisi İkbal Grup ve İkbal Thermal Hotel&SPA’nın katkılarıyla düzenleniyor.

TANITIM ATAĞIMIZ DEVAM EDİYOR
Türkiye’nin değişik şehirlerinden aileleriyle beraber gelen ATV-UTV meraklıları, iki gün süresince Afyonkarahisar'ın tarihi ve natural güzelliklerinin yer aldığı rotayı takip edecek. İlk gün Zafer Meydanı’ndan hareketle, Kocatepe, İmaret Camii, Mevlevihane, Ulu Camii ve Müzik Müzesi ziyaret edildi.  ATV-UTV tutkunları, “Gizemli Şehir Afyon” gezisi kapsamında yarın da (29  Mart  Pazartesi) İhsaniye Döğer Kervansarayı, Memeç Kayalığı ve Emre Gölü’ne doğru gaz açacak. Aynı gün 3 bin senelik tarihi yerleşim merkezi, oyma kaya mezarları, kilise ve kaya evlerin yer aldığı tarihi Ayazini Ören Yeri ve Avdalas Kalesi’nde gezi tamamlanacak. “Gizemli Şehir Afyon” ATV-UTV gezisi süresince, gastronomi kenti Afyonkarahisar mutfağının birbirinden güzel lezzetleri de sıra dışı spor tutkunlarının beğenisine sunulacak.

ATV ve UTV meraklılarını kentimizde ağırlamaktan büyük sevinç duyduklarını kaydeden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, bu tür organizasyonların kentimizin tanıtımı adına büyük fırsat olduğunu söyledi. Başkanımız Zeybek; “4x4 Afyon Gezisi” ile beraber Afyonkarahisarımız sıra dışı spor tutkunlarının daha çok ilgisini çekti. Şehrimizin tanıtımı amacıyla üstünde durduğumuz “Gizemli Şehir Afyon” gezilerinin ikinci etabını ATV ve UTV meraklıları amacıyla düzenliyoruz. Ülkemizin faklı illerinde tabiatta bu sıra dışı sporla uğraşanları Afyonkarahisar’da bir araya getirdik. Hedefimiz, kentimizin dünyanın takip ettiği seçenek ve motor sporlarının yapıldığı mühim bir spor merkezi durumuna getirmek. Afyonkarahisar hem gastronomi hem de bulundurduğu tarihi zenginlikleriyle değişik bir destinasyon olma yolunda. Genellikle İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara odaklı tur operatörleri kentimizi kültür turları programlarına dahil etmeye başladı. Normalleşme süreci süresince Afyonkarahisar’da çoğu yerli ve yabancı turisti ağırlayacağız. Bu organizasyonumuza ilaveten katkı gerçekleştiren Türkiye Motosiklet Federasyonu ve İkbal grubuna da çok teşekkür ederim.