Giresun'da sel felaketi! Bakan acı haberi duyurdu

TAKİP ET

Giresun'un Doğankent ilçesinde yağış sonucu su baskınları meydana geldi.

Giresun'un Doğankent ilçesinde yağış sonucu su baskınları meydana geldi. Sağanak yağış nedeniyle Ordu sınırında bulunan Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı. Taşkın sebebiyle Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Bakan Soylu, "1 asker ve 3 vatandaşın cansız bedeni bulundu. 11 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu anda 118 köy yolu ulaşıma kapalı" açıklamasını yaptı.

Geçmiş olsun Giresun.... Geçmiş olsun Dereli... Geçmiş olsun, Doğankent, Yağlıdere, Espiye, Güce, Tirebolu, Görele...

Giresun Belediye Başkanı ; Afetin boyutu inanılmaz. Bir büyük felaketle karşı karşıyayız. İlçede tüm işyerleri, tüm binaların birinci katları sel altında kalmış. İlçe merkezinde tüm caddelere 1, 1,5 metre yüksekliğinde hafriyat yığılmış. Kayıp vatandaşımız var. Üzüntümüzün tarifi imkansız. Zararın boyutu anlatılamaz. Rabbim yardımcımız olsun.

Bakan Süleyman Soylu, "1 asker ve 2 vatandaşın cansız bedeni bulundu. Şu anda 11 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 127 vatandaşımız, arama kurtarmada kurtarıldı. Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresindeki 5 jandarmamızın, bir de iş makinesi operatörünün düştüğü deredeki arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor dedi