Gençlik ve Spor Bakanı Afyonkarahisar'a Müjdeler verdi

TAKİP ET

Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Afyonkarahisar'a müjdeler verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ‘na ziyaretlerinde Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kurum müdürleri ve basın mensupları eşlik etti.

Afyon’da Sporun Geleceği Konuşuldu
Bakan Kasapoğlu, Valilik ziyaretinin sonrasında Valilik binası yanısıra çalışmaları devam eden gençlerin sosyal, kültürel ve sportif bütün etkinliklerine hizmet edecek olan çok hedefli Spor Salonu ve Genç Ofis’te araştırmalarda bulunarak, binada devam eden restore çalışmaları ile alakalı veriler aldı. İnşaatın bitirilme süresine dair veriler alan Bakan Kasapoğlu, binanın Afyonkarahisar’a ve gençlere hayırlı olmasını diledi. Sonrasında İl Değerlendirme Toplantısına katılan Bakan Kasapoğlu, İl protokolü, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları ile Afyonkarahisar’da sporun ve spor turizminin geleceği, uygulanan ve yapılacak olan yatırımlar konusu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, Ayazini ve Emre Gölü’nü İnceledi
Bakan Kasapoğlu, Vali Çiçek ve beraberindeki kurul toplantının sonrasında uygulanan projelerle yeni bir turizm destinasyonu olan, hem yerli hem de yabancı turistin dikkatini çeken tarihi Frig Vadisi’ne geçti. Öncelik ile Frig Vadisi’nin kalbi, tarihin yaşamla birleştiği nokta Ayazini'yi gezen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile Vali Gökmen Çiçek, uygulanan çalışmalarla kendine hayran bırakacak görünüme kavuşarak turizme kazandırılan bölümde araştırmalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Vali Çiçek, Emre Gölü etrafında devam eden rekreasyon çalışmalarını da inceleyerek, son haline dair veriler aldı. Bakan Kasapoğlu, projeleri yaşama yaşamış ve bölgeyi ayağa kaldıran Vali Çiçek’e teşekkür etti.

Afyonkarahisar’da Yeni Bir Dönemi Başlatıyoruz
Kocatepe Spor Kompleksi'ni de ziyaret eden Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, burada yapılacak olan projeleri inceleyerek, veriler aldı. Türkiye'nin hareketli ve süratli şekilde ilerleyen bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, bu yüzden bu çıtayı her geçtiğimiz gün yukarı doğru taşıma gayretinde olduklarını söyledi. Bakan Kasapoğlu şu şekilde devam etti: “ Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 vizyonu hedefleri var. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, ülkemizin her alandaki dönüşümü, sağlığı, ekonomisi, alt yapısı, eğitimi ve tabi ki gençliği ve sporu vazgeçilmezlerimiz arasında. Bu çerçevede bugün ciddi bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Hem Afyonkarahisar merkezi, hem ilçeler, hem köyler adına futbolu, basketbolu, voleybolu, tenisi, yüzmesi pek çok branşı değişik bir şekilde güçlendirecek tesislerimizi konuştuk. Bunlarla alakalı lokasyonlarımızı konuştuk. Havuzlarıyla, salonlarıyla semt sahalarıyla pek çok alanda hizmet verecek futbolu, basketbolu, voleybolu ve bununla bir arada gençlik merkezleriyle yeni bir devresi başlatıyoruz Afyonkarahisar'da” dedi.

Türkiye'nin En Donanımlı Spor Lisesini İnşa Edeceğiz
Türkiye'nin en donanımlı spor lisesinin Afyonkarahisar'a kazandıracaklarını bildiren Bakan Kasapoğlu: “Bulunduğumuz bölge spor kompleksi amacıylade stat, tenis kortları, salonlar var. Bunlarla birleşik bir şekilde etkinlik gösterecek Türkiye'nin en donanımlı spor lisesini tekrar buraya el birliği ile inşa edeceğiz. Önümüzdeki zamanlarda inşallah inşaatı başlayacak. Bu lise yalnızca Afyonkarahisar'a değil, bütün bölgeye hitap edecek bir spor lisesi olacak. Bununla bir arada sporcularıyla yalnızca ulusal ölçekte değil, bütün dünyaya ay yıldızı dalgalandıracak İstiklal Marşı’nı dinletecek sporcuları, şampiyonları inşallah Afyonkarahisar ve ilçelerden yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Tam Bir Spor Şehir Olacak
Afyonkarahisar'ın yapılacak yeni yatırımlarla tam bir spor kenti olacağını altını çizen Bakan Kasapoğlu: “Sultandağı'na inşa edeceğimiz gençlik kampımız var bilindiği gibi. Burada tekrar ülkemizin dört bir aracılığıyla istikbal gençlerimiz ile burada bir kardeşlik iklimini hep bir arada sağlamış olacağız. Hem spor turizmi hem sporcular yönünden hem de yarının donanımlı gençleri yönünden ülkemiz, kuvvetli yarınlar amacıyla bizlere ayrı heyecan verecek. Tabii havuzlarımız konusu, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi bütün Türkiye'de süratli bir şekilde devam ediyor. Pandemiye karşın hamdolsun hedeflerimize ulaştık. İnşallah bu kısıtlamanın sonrasında orada da yeni bir hamleyi gerçekleştireceğiz. Ekstrem, su ve kış sporlarıyla her alanda inşallah Afyonkarahisar bir spor destinasyonu (hedef) olacak bütün dünyanın bildiği bir marka destinasyonu olacak bunu da el birliği ile sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile Vali Gökmen Çiçek, son olarak Akarçay’da yapımı süren ülkemizde ilk kez kent merkezine kurulan Kano Tesisi Merkezi'nde araştırmalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu: “Bu bölümde kadınların sosyal ve sportif etkinlikler yapabileceği alanlar amacıyla çalışmalara başlıyoruz” dedi.