Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Afyonkarahisar Finali Yapıldı

TAKİP ET

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek ve öğrencileri sosyal kültürel açıdan desteklemek amacıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen 'Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması' İl Finali Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde, PAŞA CAMİİ'nde  gerçekleştirildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay ŞAHİN,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar  ve   Okul müdürleri, öğretmenler, yarışmacı öğrenciler velileri ve camii cemaati katıldı.

Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim ÖZDEMİR’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve açılış konuşması  ile başladı.



Açılış konuşmasında , Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan ÖZEN “Peygamberimizin kıldırdığı ilk Cuma namazından günümüze camilerde hutbe okunmaktadır. Böylece etkili bir konuşma ile islam’ın toplumsal mesajları iletilmekte ve zihinlere nakşedilmektedir.” dedi



Ramazan ÖZEN  Bu yarışmaların, etkili hutbe okumada son derece önemli bir yere sahip olup  öğrencilerimizin güvenini üst seviyelere çıkarmakta, cesaretini ve etki alanını artırdığını, yine bu yarışmaların yeteneklerin gelişmesi, planlı çalışma alışkanlığı, kişisel gelişim açısından da oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Jüri Üyelerinin tanıtımına geçilerek ,Jüri başkanı Arş.Gör. Sayın Mustafa CAN yarışma kurallarının hatırlattı ,yarışmanın icrası geçildi. Yarışma sonucunda;



‘Birinci  yine AFYON-IHL’den’ çıktı.

Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’den Kerem ÖZKUL birinci, Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi’den Atilla Sefa TOPUZ  ikinci ve Şuhut Şehit Yasin ÇUBUK Anadolu İmam Hatip Lisesi’den  Samet ASMAKAYA’a üçüncü oldu.



Yarışma sonunda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN Kaybedeni olmayan, usul gereği sıralamanın olduğu Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Müftülüğümüze,yarışmanın organizasyonunu yapan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne, katılımcılara teşekkür etti, öğrencilere başarılar diledi.”



Dereceye giren öğrencilere ve diğer katılımcılara plaket ve ödül takdimi ile yarışma son buldu.