Gaziantep Belediyesi yangına karşı önlemlerini alıyor

TAKİP ET

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla il çapında tespit edilen ormanlık alanlarda mümkün bir yangın şansına karşı 150 Personel, 3 Adet Bobcat, 2 Adet JCB, 2 Adet Çöp Kamyonu ve 15 Adet Motorlu Tırpan ile orman altı temizlik çalışmaları yapılıyor.

Yangın sırasında ateşlerin yayılma ihtimalini artıracak kozalaklar bir bir toplanıyor, yol kenarları temizleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehirde ortaya istikbal mümkün bir yangın şansına karşı butona bastı. Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerince, Gaziantep’in üzücü yangın felaketlerine maruz kalınmaması amacıyla tedbir hedefli yangına sebep olabilecek kozalakları, cam pürleri, kurumuş dal parçaları, yabancı otlar, güneşten etkilenerek mercek vazifiyeti gören cam kırıklıkları 150 Personel, 3 Adet Bobcat, 2 Adet JCB, 2 Adet Çöp Kamyonu ve 15 Adet Motorlu Tırpan ile temizleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Gazi Kördeve, yaptığı bildirimde ülkenin büyük bir kısmını saran yangın olaylarının çok üzücü bir hal olduğunu belirterek, “Gazi şehrimiz amacıyla elimizden geleni yaparak il çapındaki ormanlık alanlarımızı yanıcı madde özelliği taşıyacak materyallerden arındırıyoruz” diye konuştu.