Gastronomi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

TAKİP ET

Gastronomi Değerlendirme Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in ev sahipliğinde, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Gastronomi Çalışma Grubu'nun katılımıyla Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıda, patent ve coğrafi işaretlerle ilgili çalışma yapılması talimatını veren Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz; "Şehrimizin, yüzlerce yöresel ürününden sadece 12 tanesinin patenti alınabilmiş. Bu sayı yeterli değil. Daha çok ürünümüzün patentini alarak tescillemeliyiz" dedi.

 

 UNESCO tescilli mutfağını tüm dünyaya tanıtmak adına Afyonkarahisar'ın tüm kurumlarının ortak paydada buluştuğu bir misyonla çalışmalarını sürdüren Afyonkarahisar'da kısa ve uzun vadede yapılacak çalışmalarla ilgili Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in ev sahipliğinde Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ile Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret Odası, Zafer Kalkınma Ajansı, turizm ve medya yöneticilerinden oluşan Gastronomi Çalışma Grubu üyeleri katıldı.