Gastro Afyon Lezzet Festivali'nin son lansmanı yapıldı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu himayesinde 14 – 17 Ekim'de Afyonkarahisar Belediyesi Festival ve Spor Merkezi'nde (Motor Sporları alanı) gerçekleşecek Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nin son lansmanı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'da 3 gün sürecek festival için Ankara ve İstanbul’un sonrasında son lansman toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı.

Türkiye ve dünyadan şeflerin, yerli ve yabancı basın temsilcilerinin, üniversitelerin, gastronomi yazarlarının bir araya geleceği Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali; workshop’lar, söyleşiler, atölye çalışmaları, yarışmalar, konserler gibi çok sayıda faaliyete ev sahipliği yapacak.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bütün Türkiye’yi 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek lezzet festivaline davet etti.

Devamında söz alan Vali Gökmen Çiçek, İscehisar ilçesi Çatağıl Köyü’nde yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden öğrencilerin herkesi hüzne boğduğunu ifade etti. Bu acının gölgesinde bir festival yapılacağını ifade eden ve gerçekten bu festivalin UNESCO ile uygulanan sözleşme gereği yapılması mecburi bir festival olduğunu altını çizen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar son vakitlerde büyük bir değişim ve gelişim gösterdi. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan, her bireyin gıptayla baktığı, el birliğiyle çok başarılı işlerin meydana çıktığı bir şehir. Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye ve dünya genelinde büyük ses getirdi. Sonrasında Gastronomi Evi açıldı. Frig Ultra Maratonu derken bugünde Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin lansmanını yapıyoruz. Dolu dolu etkinliklerle geçtiğimiz sürecin sonucunda inşallah bu festival de güzel bir final olur. Şehrimizin UNESCO tescili almasında, bütün Türkiye’de Gastronomi ile anılmasında en başından itibaren emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın şahsında Afyonkarahisar Belediyesini kutlama ediyor, kutluyorum. Gerçekten bir sene süresince İl Valisi olarak tanık oldum. Hiçbir şeyi ihmal etmeden gece gündüz bu işin başarılı olması amacıyla bu unvanı elimizde tutabilmek amacıyla mücadele ettiler. İnşallah bu festivalde Afyonkarahisar’ın ismini yeniden en iyi şekilde duyururuz diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

UNESCO Gastronomi Standartı Belirleme Kurulu aracılığıyla gıda üretimi yapan işletmeleri belli bir üretim seviyesine kavuşturmak hedefiyle verdiği ve bu kriterli gerçekleştiren otel yetkililerine Afyonkarahisar Unesco Gastronomi Standartı Belgeleri takdim edildi.

Toplu anı fotoğrafının sonrasında lansman sona erdi