Gastro Afyon Festivali 300 Bin Ziyaretçiyle Büyüledi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da düzenlenen Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, 29-30 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde 300 bin ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı. Festivalde yöresel lezzetler, atölye çalışmaları, yarışmalar ve konserlerle unutulmaz bir deneyim yaşandı.

Gastro Afyon Festivali 300 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali, 29-30 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Festival, gastronomi, kültür, ve eğlenceyi bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

Yöresel Lezzetler ve Tanıtım

Festival boyunca 25 ton sucuk, 10 ton lokum, 7 ton kaymaklı ekmek kadayıfı ziyaretçilere ikram edilirken, 98 özel firma ve 17 kadın kültür evi ile 11 kurum ve kuruluş, Afyonkarahisar'ın yöresel ürünlerini tanıtmak için stant açtı. Ayrıca, festivalin sembolü olan dana, "Et Profesörü" Cüneyt Asan tarafından özel bir mekanizmada pişirilerek ziyaretçilere sunuldu. Festivalde ayrıca 2 bin adet tavuk köz ateşinde pişirilerek ikram edildi ve 5 ton aşure sanatsal bir şekilde pişirildi.

Eğitici Atölye ve Paneller

Festival kapsamında 9 atölye, 7 panel, 3 söyleşi düzenlendi. Panellerde sektör temsilcileri, akademisyenler ve duayenler, turizm ve gastronomi konularını ele alarak bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Ayrıca, uzman şefler 9 farklı mutfak atölyesinde becerilerini sergiledi. Festival boyunca 52 influencer, 35 yemek yazarı ve televizyon programcısı, eşsiz lezzetleri deneyimleyerek takipçileri ile paylaştı.

Yarışmalar ve Eğlence

Festivalde 9 farklı kategoride 110 yarışmacı, Afyon'un en iyi yöresel lezzetlerini yapmak için yarıştı. Ayrıca, 3 gün boyunca çocuk etkinlikleri ve 3 farklı konser de festivalin keyfini tamamladı. Festival, yaklaşık 300 bin ziyaretçiyi ağırlayarak Afyonkarahisar mutfağının tanıtımına ve şehrin ticari potansiyeline katkı sağladı.

Tarihi ve Kültürel Zenginlikler Tanıtıldı

Festival, özel davetlilere yönelik düzenlenen gezi programlarıyla Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini de tanıttı. Gastro Afyon Festivali, lezzet dolu anılarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşattı

gastro afyon festivali gastro afyon festivali 2023 gastro afyon lezzet festivali nerede