Galatasaray, HDI Afyon Belediyesi'ni 110-70 mağlup etti

TAKİP ET

HDI Afyon Belediyespor düşme hattında bulunan Galatasaray'a 110-70 mağlup oldu

Karşılaşmanın ilk devresinde Brock Motum'un Leisner'e yaptığı çok sert faul değerlendirilmedi, sonrasındaki gerginlik esnasında Afyon'dan Macura oyundan atıldı. Kafasını yere çarpan Leisner ise baç dönmesi neticesi maçın geri kalanında oyuna giremedi.
 
Periyodu 4. dakikası içersinde Brock Motum, Afyon'dan Paul Tanner Leissner'a sportmenlikdışı ile diskalifiye arasında faul kararını gerektiren çok sert bir hareket yaptı fakat faul kararı verilmedi. Leissner yerde yatarken oyun durduruldu, bu esnada Pako Cruz ile Galatasaray Koçu Ekrem Memnun arasındaki gerginlik neticesi ikisi de teknik faulle cezalandırılırken sonrasında bu gerginliğe dahil olan Jonathan Macura diskalifiye edildi. Çenesi açılan ve başı dönen Leisner de oyuna dönemedi.

Brock Motum'dan gelen üçlüklerle avantaj gerçekleştiren Galatasaray 6. dakikada skoru 17-10'a getirdi. İki grup da savunma yapmayınca skor yükseldi, ilk periyodu Galatasaray 31-24 önde bitirdi.

Galatasaray hücumdaki etkinliğine rağmen devreyi 8 farkla (52-44) önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğin başında Afyon çembere atak ederek Pako Cruz ile 4. dakikada farkı 6 sayıya (62-56) düşürdü. İki yabancısından yoksun oynayan Afyon'da yorgunlu baş gösterdi  Galatasaray dördüncü çeyreğe 87-60 önde girdi.

Bitime 6 dakika kala Crawfod ile 100 sayı barajını aşan Galatasaray karşılaşmayı 110-70 kazandı