Fuhuş Şebekesine Operasyon: 17 Gözaltı

TAKİP ET

Fuhuş şebekesine yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa'da suç şebekesi, genç kızları yüksek gelirli iş vaadiyle kandırarak çektikleri fotoğraflarını katalog haline dönüştürüp fuhşa zorluyordu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği'nin çalışması sonucunda şebeke tespit edildi ve operasyon düzenlendi.

Operasyon, cuma günü gerçekleştirildi. Baskınlar Bursa, Ankara ve Sivas illerinde yapıldı ve 17 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, fuhşa zorlanan 4'ü yabancı uyruklu, toplam 22 kadın kurtarıldı. Şüphelilerin ev ve apart dairelerinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, uyuşturucu hap, cep telefonu, laptop,  pasaport, 30 bin lira nakit para ve fuhuştan elde edilen paraların kaydedildiği bir defter ele geçirildi.

Polis, fuhuş çetesinin telefon görüşmelerinde polisten kaçmak için kadınları şifreli mesajlarla yönlendirdiğini belirledi. Çete üyeleri, müşteri buldukları kadınlara "Konum var" veya "Konuma gideceğiz" şeklinde şifreli mesajlar atarak buluşma noktasını belirliyordu.

Gözaltına alınan 17 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Operasyonla birlikte fuhuş şebekesine darbe vuruldu ve mağdur edilen genç kızlar kurtarıldı.

Polis, olayla ilgili detaylı soruşturmanın devam ettiğini belirtti