Fue Saç Ekimi İle Kellik Artık Çözümsüz Değil

TAKİP ET

Saç dökülmesi, estetik kaygılara neden olan ve bireyleri yalnızca fiziksel olarak değil, aynı zamanda psikolojik olarak da etkileyen durumlardan biri

Türkiye ve dünyada, sağlık ve estetik alanındaki gelişmeler, saç dökülmesini artık bir sorun olmaktan çıkarıyor!

Saç dökülmesi için uygulanan topikal yöntemler etkili olmadığında ve saç dökülmesi, yoğun psikolojik sorunlara neden olduğunda ya da özgüven problemi yarattığında saç ekimi, kaybedilen saçları geri kazandırıyor. Hiçbir iz kalmadan hastanın yeni saçlara kavuşmasını sağlayan FUE saç ekimi; kalıcı ve doğal bir yolla saç kaybını tersine çevirerek, saç dökülmesi tedavilerini artık bir tabu olmaktan çıkartıyor.

Saç Dökülmesinde En Gelişmiş Yöntem: FUE Saç Ekimi

FUE saç ekimi tekniği, aslında 2003 yılından bu yana uygulanıyor. O yıllardan beri önemli ölçüde gelişme gösteren uygulama, artık çok daha fazla erkek tarafından tercih ediliyor.

Donör alandaki saçların tek tek çıkarılarak saç dökülmesinin olduğu alanlara transfer edilmesini içeren bu gelişmiş yöntem; herhangi bir yara ya da dikiş izi olmadan, saçlarda maksimum yoğunluk sunan en gelişmiş ve en başarılı saç ekimi yöntemidir.

Bu da, günümüzde onu dünya çapında popüler bir uygulama haline getiriyor. Ancak, zorlu bir uygulama olan FUE saç ekimi yönteminin; geniş bir tecrübe, beceri ve uzmanlık gerektirdiği ve mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerektiği de unutulmamalıdır.

FUE Saç Ekimi Neden Bu Kadar Tercih Ediliyor?

Saç  Ekimi, estetik ve sağlık alanındaki teknolojik gelişmeler ile pek çok gelişmeye imza atılan alanlardan biri. Peki, onu bu kadar özel kılan ve başarı oranlarının bu kadar yüksek olmasını sağlayan avantajları nelerdir?

Minimal oranda invazivdir. Lokal anestezi altında yapılır ve iyileşme süresi hızlıdır.
Minimal oranda kanama olur, hatta hiç olmaz.
Donör bölgede kalıcı izler bırakmaz.
Tedavi sonrasında ağrı minimum oranda olur ya da hiç olmaz.
Dikiş gerektirmediğinden, enfeksiyon riski minimum orandadır.
Yüz şişmesi gibi komplikasyonların ortaya çıkması riski minimal seviyededir.
İz bırakmadığı için, kaş gibi sınırlı alanlarda ya da vücudun daha geniş bölgeleri için uygundur.

FUT saç ekimi gibi eski tip uygulamalara göre daha yumuşak bir seyir gösterir.
Saçlarını kısa tutmayı tercih edilen kişiler tarafından da tercih edilebilir.

FUE saç ekimi, zaman gerektiren bir yöntemdir ve FUT yöntemine göre tek seans gerektirebilir. Bu nedenle, diğer saç ekimi yöntemlerine göre fiyatı  çok maliyetli değildir. Ayrıca, uygulamanın adayı olabilmek için bazı belirli ön koşullar vardır. Genellikle, az sayıda saç grefti gerektiğinde tercih edilir. 

Bu yöntem ile elde edilen başarı oranları, geleneksel saç ekimi yöntemleri ve FUT gibi prosedürlere oranla daha yüksektir. Olası zararlarını en aza indirmek ve uygulanabilirliğini sağlamak için, tecrübe büyük önem taşır. Hastalar, prosedür öncesinde muayene edilmelidir. Yapılacak testler, daha güvenli sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

FUE saç ekimi uygulamasından sonra, kısa bir süre içerisinde normal aktivitelerinize tekrar dönebilirsiniz. Bazı hastalar, mesleğinin türüne bağlı olarak prosedürü takip eden süreçte, birkaç gün içerisinde işine geri dönebilir. Doktor, hastayı bireysel olarak bilgilendirecek ve yaşam tarzına göre özel talimatlar verecektir.

Ağrı ve Acı Yok!

Prosedür öncesinde uygulanan anestezi ile acı ve ağrı hissedilmez. Eskiden, hastalar bir saç ekimi uygulaması sırasında hafif bir ağrı yaşamış olsalar da, günümüzde tüm saç ekimi prosedürleri neredeyse tamamen ağrısızdır. Ayrıca; hastaların potansiyeli ve hedeflerine bağlı olarak, kişisel profile uygun bir saç ekimi gerçekleştirilir.

Antalya’da saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız ve operasyon sırasında herhangi bir acı hmeden ve herhangi bir yara izi ve dikiş izi olmadan hayal ettiğiniz görüntüye sahip olabileceğiniz FUE saç ekimi yöntemi dışında sakal ve bıyık ekimi, kaş ekimi, prp saç tedavisi gibi yöntemler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, Antalya Saç Ekimi merkezinden bilgi alabilirsiniz.