Film müziği bestecisi Özgür Köy: Bilgisi Olan Korkuyor!

TAKİP ET

Film müziği bestecisi Özgür Köy yeni projesine yönelik birtakım açıklamalarda bulunarak: Sanatta yarışarak değil, paylaşarak kazanılabilir ifadelerini kullandı

Film müziği bestecisi Özgür Köy 'e yeni projesini sorduk; "Yakında film müziği üzerine yazmış olduğum kitabımı yayınlayacağım, ülkemizde film müziği literatüründe yeterli kaynak yok, öncelikli amacım; film endüstrisindeki genç yönetmen ve bestecilere yol gösterici bir kaynak kazandırmak, sonrasında ise; yüksek kalitede sektörel standart oluşturarak sektörün saygınlığını arttırmak" dedi.

"Bilgisi Olan Korkuyor!"

Film endüstrisinde müziğin etkisi ve gücü her geçen gün daha da artmakta, malesef film müziği ile ilgili yeterli kaynak yok, bence bunun sebeplerinden biri; bilgiye sahip olanların bilgisinin kısıtlı olması, birşey öğrenen ve ya çözen bilgiyi, tekniği ve pratiğini saklıyor. Paylaşmıyor. Bunun sebebi; bildiğini paylaşırsa herkesle aynı bilgiye sahip olacağı ve farkının kalmayacağı düşüncesi.

Ben kitabımı yazarken paylaşmaktan korkmadım. Çünkü ben sürekli araştırıyorum, öğreniyorum ve deniyorum. Bana ulaşıp soru soran herkesle bildiğim herşeyi paylaşıyorum. Kitabımda da bilgi cimriliği yapmadım. Gerek besteciler gerek yönetmenler için çok güzel bir başucu kaynağı oldu. Bence; "Sanatta yarışarak değil, paylaşarak kazanılabilir." ifadelerini kullandı.

Özgür Köy Özgür Köy Kimdir Film müziği bestecisi Özgür Köy