Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayımladı

TAKİP ET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü amacıyla duyurduğu mesajda, “‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her hususta engelli kardeşlerimizin yanısıra yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük ehemmiyet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya Engelliler Günü bundan dolayı mesaj yayımlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Engelli kişilerin yaşama katılması konusu ile ilgili atılan
devrim derecesindeki adımlar, engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin bir göstergesidir.

Engel, ‘Yaşarmayan gözde, nasırlaşmış kalpte’ diyerek engelli tarifini değiştirdik. Allah’ın topluma birer emaneti olarak kabul ettiğimiz engellilerimizi, toplumun başka mensuplarıyla aynı derecede bu ülkenin sahibi olarak görüyor ve kabul ediyoruz. ‘Engelsiz Kent Gaziantep’ amacıyla yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin en güzel Engelsiz Hayat Merkezi’ni açtık. Merkezimizde her engellimiz amacıyla ayrı ayrı sahalar oluşturup tedavi yöntemlerimizi yaşama geçirdik" ifadelerini kullandı.