Facebook Kullanıcı platformu durdurdu hatası nasıl düzeltilir?

TAKİP ET

Facebook kullanıcıları dünden itibaren sitede yayınlanan haber veya izledikleri videoyu paylaşmak istediklerinde bir hata bildirimiyle karşılaşıyor. Bu hata "Kullanıcı platformu durdurdu: Kullanıcı Facebook platformunu kullanmayı durdurduğu için girişilen eyleme izin verilmiyor." hatası. Çözümü haberimizde..

9 Nisan 2020 akşam saatlerinden itibaren Facebook kullanıcıları sayfalarında bir inretnet sitesindeki haberi paylaşım yapmak istediği zaman "Kullanıcı platformu durdurdu: Kullanıcı Facebook platformunu kullanmayı durdurduğu için girişilen eyleme izin verilmiyor." uyarısı alarak paylaşım yapamadığını fark edince google arama motorunda hatanın çözüm yolunu aramaya başladı. 

İngilizce olarak ise: "User opted out of platform: The action attempted is disallowed, because the user has opted out of Facebook platform." hatası kullanıcıları meşgul ediyor.

Facebook ta bulunan bu hatayı gidermek için ayarlarını kontrol eden kullanıcılar ayarlarda bir sorun olmadığı için bu şekilde de sorunu gideremedi. 


Kullanıcı platformu durdurdu: HATA FACEBOOK MERKEZLİYMİŞ 

Bu sorun tamamen Facebook'un sunucularında yer alan bir "bug" sebebiyle ortaya çıkıyor. Uygulama ayarlarınız ne olursa olsun Facebook sayfanızda bu yolla paylaşım yapmanız mümkün olmuyor. Facebook hatanın çözümü için çalışıyor 


BASİT BİR İŞLEM İLE BU SORUNU ÇÖZMEK MÜMKÜNDÜR 

Facebook sorunu çözene kadar beklemek isteyenler basit bir yönteml ile bu sorunu çözebilirler. 

Tek yapmanız gereken facebook sayfanızda "Gönderi oluştur" butonunu kullanarak paylaşım yapmak.

Paylaşmak istediğiniz bağlantıyı kopyalayıp sayfanızdaki "Bir gönderi yaz" kutusu içine yapıştırdıktan sonra önizleme haline gelmesini bekleyerek  daha sonra linki silerseniz aynı şekilde paylaşım yapmaya devam edebileceksiniz.