Eylül Ayında yapabileceğiniz 10 Öneri !

TAKİP ET

Ve Eylül geldi çattı. Çoğu şairin dizelerinde yer verdiği, sonbaharın giriş müziği olan eylül çoğu kişilerin en sevdiği aydır.

Eylül ayını verimli geçirmek için yapılması gereken birkaç tavsiye, ve bu eylül ayını huzurla geçirmeniz için derlediğim bazı önerilere bu makalede yer vermek istedim.
 
İşte Eylül Ayında Yapabileceğiniz 10 Öneri
 
1. Şiir Okuyun
Hemen bir D&R mağazasına gidin ya da herhangi bir kitap mağazasına bir şiir kitabı edinin. Bu kitap Cemal Süreya’da olabilir, Attila İlhan’da. Gülten Akın da olabilir Didem Madak’ta. Hemen spotify’dan fonda kitap okuma çalma listesini açıp şiir kitabının tadını çıkarın. Hem bu pandemi sürecinde naif dizeler okumak size de oldukça iyi gelecektir.
 
2. Günün akışına kendinizi bırakın
Artık nereye gideceğim, nereyi gezeceğim diye düşünmeyin. Termosa bir kahve yapıp, bir su matarasına su koyup sırt çantanızı alıp eylül serinliğinde kalbinizin götürdüğü yere gidin. Bulduğunuz bir serinlikte kahvenizi yudumlayıp, çimenlere uzanıp hayallere dalın. Çünkü artık terleten havalardan hafif esen rüzgarlara geçiş dönemindesiniz. Tadını çıkarın.
 
3. Bol Bol Yürüyüşe Çıkın
Kalabalık ortamlarda bulunmak pandemi sürecinde de oldukça sıkıntılı bir durum. Sevdiğiniz bir insanla ya da tek başınıza bol bol yürüyüş yapabileceğiniz bir ay eylül ayı. Takın kulaklığınızı, yükleyin sevdiğiniz şarkıları, bir deniz kenarı yada ormanlık bir alanda bol bol yürüyün. Arabayı kışın ya da yaz sıcağında bolca kullanacaksınız zaten bu nedenle temiz ve serin havanın tadını çıkarın.


 
4. Alpay ve Teoman Dinleyin
Nedense Eylül ayı gelince aklıma Alpay’ın Eylül’de gel şarkısı gelir aklıma. Açıp hemen dinlemek isterim. Alpay’ın diğer şarkılarının da Eylül ayına çok yakıştığını düşünsem de en güzel sonbahar şarkılarını seslendirenlerden birinin de Teoman olduğunu söylemesek olmaz. İstanbul’da sonbahardan kupa kızı sinek valesi şarkıları da bu eylül ayında hem biraz melankolik hem de biraz huzurlu olmanızı sağlayacaktır diye umut ediyorum.
 
5. Açık Hava Konserlerine Katılın
Şuan bu eylül için geçerli olmayan bir madde olsa da (çünkü malum pandemi dolayısı ile her şey yasak) umarım gelecek senelerde bu yazıyı okuyor olursanız o eylül ayı için açık hava konserlerine gitmenizi temenni ediyorum. Umarım seneye yada diğer senelerde sizler bu yazıyı okuyor olduğunuzda her şey yoluna girmiş ve koronavirüs belasından kurtulmuş, açık hava konserlerinde sosyal mesafeyi korumadan maske takmadan eğleniyor oluruz, olursunuz.
 
6. Kendinizi garantiye alın
Mutlaka yanınızda şemsiye ya da mont bulundurmayı unutmayın. Her an her sürpriz olabilir 
 
7. Uzun yola çıkın
Eğer bir miktar paranız ve biraz zamanınız varsa uzun yola çıkın. Havalar tam gezmelik iken yeni yerler keşfetmek ruh halinize oldukça iyi gelecektir.
 
8. Yeni Kahveler Keşfedin
Eylül ayı kahvenin kokusunu içinize çekebileceğiniz, kahvenizi balkonda rahatça yudumlayabileceğiniz bir ay. Bu ayda yeni kahveler denemek, hatta evde yapmaya çalışmak oldukça güzel bir etkinlik olabilir.
 
9. Temizlik Yapın
Açın son ses evde müziğinizi… Temizlik yapın. Hem eviniz temizlensin hem bedeniniz yorulsun. Daha sonra güzel bir duş, temiz kıyafetler ve üzerine bir fincan türk kahvesi… Oh mis!
 
10. Son Bahar Filmleri Listeleyin!
Kendinize Eylül ayında izleyebileceğiniz güzel bir film listesi planlayın. Özellikle kore dramaları bu aylar için güzel bir seçenek olabilir. Ben Nice Guy’dan başladım bile. Tekrar izliyorum. Şimdiden hepinize iyi seyirler!

Kaynak : Özgün Bilge