Ev Hanımlarına Emeklilik Düzenlemesi Yolda

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi planlarını ve Bağ-Kur-SSK prim gün sayısı eşitleme konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Ev Hanımlarına Emeklilik Düzenlemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi yapılacağını duyurdu. Bakanın belirttiğine göre, yürürlüğe girecek bu düzenlemeyle isteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'te 1'lik prim desteği devlet tarafından ödenecek. Bu düzenlemenin ev hanımlarının yaşadıkları yıpranma ve zararları azaltabileceği belirtiliyor.

Tek Seferlik Ödeme Müjdesi Emeklilere

Bakan Işıkhan, emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık tek seferlik ödeme hakkında da bilgi verdi. Bu ödemenin çalışmayan emekliler için geçerli olduğunu ve Kasım ayının ilk yarısında yapılacağını belirtti. AK Parti grup başkan vekillerinin Meclis'teki yasal prosedürleri sürdüreceğini ifade etti.

Bağ-Kur-SSK Prim Gün Sayısı Eşitleme Çalışmaları

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları arasında Bağ-Kur-SSK prim gün sayısı eşitleme konusu da vardı. Bu konuda çalışmaların başladığını belirten Bakan, Bağ-Kur'lulara 5 yıl önce emekli olma hakkı tanınacağını sözlerine ekledi.

EYT Dosyalarının Son Durumu

EYT dosyalarının güncel durumuna da değinen Bakan Işıkhan, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunun sonuçlandırıldığını ve 120 binden fazla dosya üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu dosyaların Aralık ayına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti

ev hanımı emeklilik başvurusu ev hanımı emeklilik şartları 2023 ev hanımı emeklilik hesaplama ev hanımı emeklilik şartları ev hanımı emeklilik başvuru