Etimesgut satılık daire fiyatları 145 bin 920 TL'den başlıyor!

TAKİP ET

Ankara'nın batısında yer alan Etimesgut, şehrin en kalabalık beşinci ilçesi olarak dikkat çekiyor. Sincan, Yenimahalle ve Çankaya ilçeleri ile komşu olan Etimesgut'ta toplam 33 mahalle bulunuyor.

Ankara’nın batısında yer alan Etimesgut, şehrin en kalabalık beşinci ilçesi olarak dikkat çekiyor. Sincan, Yenimahalle ve Çankaya ilçeleri ile komşu olan Etimesgut’ta toplam 33 mahalle bulunuyor.

Başkentin önde gelen ilçelerinden Etismegut 566 bin 500 kişilik nüfusa sahip. 2017 TUİK verilerine göre, Etismesgut’un en kalabalık mahallesi Eryaman, en az nüfusa sahip mahallesi ise Fevziye oldu. Göksu Parkı, Atatürk Orman Çiftliği, Harikalar Diyarı ve Türk Hava Kurumu Müzesi de bölgeyi öne çıkaran başlıca yerler arasında geliyor.

 

Son yıllarda gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren Ankara ilçelerinden Etimesgut’ta emlak fiyatları yakından takip ediliyor. Hızla gelişmeye devam eden ilçede nitelikli konutların yanı sıra lüks villalar da yer alıyor. Peki, markalı konut projelerinin artış gösterdiği Etimesgut’ta satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? Etimesgut satılık daire fiyatları ne kadar? Şehrin metropol ilçelerinden Etimesgut’un konutta kazandıran mahallesi hangisi? İşte Etimesgut emlak piyasasına dair merak edilenler…

 

Etimesgut satılık daire fiyatları son bir yılda yüzde 1.3 arttı!

 

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Etimesgut satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.3 artış gösterdi. Etimesgut ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.946 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Etimesgut satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 145 bin 920 TL, maksimum 243 bin 200 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 194 bin 560 TL arasında belirtiliyor.

 

Etimesgut kiralık daire fiyatları ne kadar?

 

Bölgede üniversite kampüslerinin yer alması kiralık daire talebini artıran unsurlardan. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Etimesgut kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 595 TL ile 991 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 793 TL olarak gösteriliyor.

 

Etimesgut’un konutta kazandıran mahallesi: Güzelkent

 

Ulaşım olanaklarının fazla olduğu Etimesgut’un satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahallesi Güzelkent oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Güzelkent satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.61 artış gösterdi. Güzelkent Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 1.649 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 21 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Güzelkent’te satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 123 bin 681 TL ile 206 bin 100 TL arasında değişiyor.

 

Ankara’nın konutta kazandıran ilçesi Etimesgut’ta yer alan satılık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Etimesgut satılık daireler için tıklayın!