Eskişehir'deki Okullar Heyecanla Bekledikleri Projenin Ödülleriyle Buluştu

TAKİP ET

Eskişehir Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Okulum Bir İnci" projesi...

Eskişehir Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Okulum Bir İnci" projesi kapsamında, Ekolojik ve Sürdürülebilir Bahçe Tasarım Alanları ve Özgün Okul Koridorları ile Yunus Emre Koridoru kategorilerinde dereceye giren okullar ödüllendirildi. Tören, Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Orkestra şefi Betül Yıldırır'ın yönetiminde İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla başladı. Programda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, proje için 191 okulun başvuruda bulunduğunu ve 95 okulun saha değerlendirmesine kaldığını belirterek, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve önümüzdeki dönemde bütün okulların projeye katılımını ümit ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de konuşmasında, özgün "Okulum Bir İnci" projesinin örnek olabilecek bir çalışma olduğunu ifade etti. Okulların çocuklar için önemli sosyalleşme alanları olduğunu vurgulayan Dönmez, çocukların okullarda aldıkları bilgilerin, ileride ev, iş yeri gibi yerlerde de kullanılacağına dikkat çekti. Projenin, teknoloji ve yenilik çağında rekabetin oldukça yoğun yaşandığı bir dönemde yapıldığını belirten Dönmez, Ar-Ge yapmanın önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından, projede dereceye giren okulların yöneticilerine ödülleri verildi ve projeye katkılarından dolayı Yunus Emre İlim Kültür Araştırma Merkezi Başkanı Gürhan Albayrak'a plaket takdim edildi.

"Okulum Bir İnci" projesi, Eskişehir'deki tüm resmi anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseleri kapsayan bir çalışmadır. Proje, okullardaki bahçe, koridor gibi eğitim alanlarının sürdürülebilir şekilde kullanılması amacıyla hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında okul bahçelerinde tarım alanlarının oluşturulması, peyzaj düzeni, ergonomiklik ve hijyen şartları gibi standartların geliştirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, proje kapsamında oluşturulan Yunus Emre Koridorları ile Yunus Emre'nin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması ve öğretilerinin yaşatılması hedeflenmektedir.