Eskişehir'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için Son Hazırlıklar Yapıldı

TAKİP ET

Eskişehir'de, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik son hazırlıklar, İl Mill...

Eskişehir'de, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik son hazırlıklar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. Sorumlu okul rehber öğretmenleri, sınav merkezlerinde görev yapacak bina sınav komisyon başkanları, bina sorumluları, ilçe şube müdürleri ve birim şeflerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sınavın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için alınan önlemler değerlendirildi ve sınav sürecinde yapılacak iş ve işlemler ele alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof.Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, sınav binalarında sınava ilişkin tüm tedbirlerin alındığı ve salonlarda görev yapacak öğretmenlerin görev tanımlamalarının yapıldığı ifade edilirken, sınav öncesi, sınav süreci ve sınav sonrası yapılacak çalışmalara dair bina sınav komisyonlarına bilgilendirme yapıldığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, toplantıda yaptığı konuşmada, il genelinde 127 okulda, 712 salonda gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çerçi, merkezi sınav uygulamasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirirken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ayben Çimen, deprem bölgesinden gelen veli ve öğrencilerle ilgili yapılacak işlemlere yönelik bilgilendirme yaptı. Ölçme Değerlendirme Merkez Uzmanı Zeynal Özdemir de il genelinde yapılan LGS uygulamasını değerlendirerek, ortaöğretim kurumları için hazırlanan tanıtım kitapçığı konusunda bilgilendirme yaptı.

Sonuç olarak, Eskişehir'de gerçekleştirilecek LGS sınavı için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı ve sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınan önlemler gözden geçirildi.