Erp / Crm Avantajları

TAKİP ET

Teknoloji uyandığımız her sabah daha farklı bir gelişmeye sahne oluyor.

            Teknoloji uyandığımız her sabah daha farklı bir gelişmeye sahne oluyor. Konforuna düşkün günümüz insanları için akıllı mekatronik cihazlar daha çok tercih edilir oldu.

 

 Mekatronik Nedir?

 

            Mekatronik! Elektroniğin kontrol etmiş olduğu mekanikler… Evdeki fırından buzdolabına, havalandırmadan dış kapıya, elektrik lambalarından su muslukları ve pisuarların ve kapıların kontrolüne kadar aklınıza gelebilecek her türlü cihazın, elektronik aksamlar ve dijital işlemciler ile kontrolü demektir.

 

 Elektronik & Dijital Devreler Nasıl Kontrol Edilir?

 

            İlk transistor devrenin icat edilmesiyle bu devrelerin programlanması keşfedildi. Elektronik devre elemanlarının görev ve amacı fiziksel olarak tasarlanabiliyor olmanın yanında, geliştirilmiş yüksek programlama dilleri vasıtasıyla da devrelere görev ve amaçlar tanımlama başarılmıştır.

 

 Sayısal elektronik devrelerin en gelişmiş bütünleşik haline işlemci ve bilgisayar denir. İşlemciler kendi aralarında görev ve amaçlarına göre belirli hız ve ölçeklerde üretilirler. Örneğin bir fabrikadaki makineleri kontrol etmek için bir İntel i7 işlemcisi kullanılmaz. Çünkü bu işlemci çok fazla işlem yapma kapasitesine sahip ve burada kullanılması fuzuli ve ekonomik değildir. Bunun yerine PLC denilen küçük çaplı işlem özelliğine sahip işlemciler kullanılır. Bu nedenle her işlemciye ve amaca uygun, özel yazılım geliştirme firmaları tarafından, programlar geliştirilir.

 

 Yazılım Sektörü

 

            Amerika’da ortaya çıkmış ve sürekli gelişmiş olan silikon vadisi, programcılığı da kendisiyle birlikte geliştirmiştir. Yazılımın çok amaçları vardır. İşletim sistemi gibi çok emek ve deneyim gerektiren programlama işlemlerini Microsoft gibi büyük firmalar gerçekleştirir.

 İşletim sistemi tasarlamanın dışında kalan diğer tüm programlama dallarında, dünyanın her bir tarafında yazılım şirketleri, olağan rekabet içindedir.

 

            Hızla gelişen teknoloji beraberinde, rekabeti getirmiştir. Rekabet, şirketleri AR-GE çalışmalarına itmiştir. Hemen hemen her yıl, her yazılımın versiyonu çıkar. X86 desteğinden x64 desteğine kadar, sürümleriyle yenilenirler. Yazılım firmaları kendilerini sürekli bu şekilde hem yenilemeli hem de daha yeni ufuklara ve icatlara yelken açmalıdırlar. Aksi taktirde, hızla gelişen dijital dünyanın dijital devlerine yem olabilirler.

 

            Hangardaki ilkel ENIAC küçüldü, masaüstü PC ve laptop oldu ve derken küçülerek cep telefonu oldu.

 

            Artık cep telefonlarını çalıştıran android işletim sistemiyle çalışan yazılmalar, yazılım sektöründe çok önemli bir konuma sahiptir.

 Yazılım firmalarının önemli rakipleri var. Kişisel yazılımcılar! Belki firmalarla rekabet edemezler ama önemli etkiye sahiptirler. Basit bir program tasarlayarak kendini kolaylıkla ikame edebilirler.

 

 Yazılım Hareketliliği

 

            Yazılım hareketliliği 3 nedenle olur.

 

 * Bilgisayar ve cep telefonu ve diğer dijital donanımların işlem kapasitelerini yükseltmesi

 * Kullanıcı talepleri

 * Yazılım Ar-Ge'lerinin yeni keşifleri

 

 * Yazılımcının Donanımcıyı ilerlemeye zorlaması

 * Yazılımsal çalışmaların yeni keşif ve program tekniklerini keşfetmesi, daha fazla işlem ve ram talepleri.

 

 * Donanımcının yazılımcıyı zorlaması

 * Donanımsal keşiflerin, yazılımcıyı kendine uyum konusunda zorlayarak mevcut yazılımlarını yenilemeleri hususu. Win 8’in 1 GB ram istemesi, Windows 8.1'in en az 2 GB ram talep etmesi gibi…

 

            Sağlam ve dinamik bir yazılım, donanım teknolojisinin takibini gerekli kıldığı gibi, değişken kullanıcı taleplerini de göz önünde bulundurmalıdır. Gelenekselci, hayal kur buldan çok, sor-araştır, başkalarını incele- gözlemle, insanların isteklerini listele, empati kur. Yeni bir yazılım için etkili bir yol olacaktır.

 

            Yazılımda yeşil bar sertifikasına sahip olmak hem üretici firmalar için önemlidir hem de yazılım üretici firmalar için çok önemli bir husustur. Bir web sitesi için, Yeşil bar veya green home ifadesi güvenliğin ve güvencenin ifadesidir.

 

 Türkiye’de Yazılım

 

            Yazılım konusunda Türkiye firmaları birçok alanda önemli başarılara imza atmışlardır.

 Bu firmalardan en önemlisi kod oluşturma ve yeni yazılım geliştirme ve ar-ge faaliyetleri yürüten codex firmasıdır.