Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması Projesi Semineri Başladı.

TAKİP ET

UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliği ile gerçekleştirilen Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırı...

UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliği ile gerçekleştirilen Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması Projesi semineriyle, tüm çocukların erken çocukluk eğitimine erişimi ve eğitimin kalitesinin artırılması, yaygınlaştırılması ve çeşitlendirilmesi hedefleniyor. Bu amaçla, üç gün süren seminer İlimiz okul öncesi öğretmenlerine yönelik düzenlendi.

Seminerin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Koordinatörü Fatih Kaynar, Prof. Dr. Münevver Can Yaşar ve 165 okul öncesi öğretmeni katıldı. Ekici açılış konuşmasında, okul öncesi öğretmenlerinin geleceğimizin teminatı olan çocuklara ilk temas eden kişiler olduğunu belirterek, bu nedenle erken çocukluk döneminin, çocukların kimlik ve kişilik inşasının ilk başlangıcı olduğunu vurguladı.

Ekici ayrıca, erken çocukluk dönemi eğitiminin, çocukların bilişsel, motor ve duygusal gelişiminin olumlu yönde şekillenmesi açısından son derece önemli olduğunu ve bu alanda son yıllarda Türkiye'nin ciddi adımlar attığını vurguladı. Bu adımlar arasında, okul öncesi eğitimde fiziki kapasitenin geliştirilmesi, anaokulu ve anasınıfı gibi seçeneklerin artırılması, ayrıca sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı bölgelere yatırım yapılması gibi önlemler yer alıyor.

Seminerde İlimizden altı eğitici eğitmenin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Koordinatörü Fatih Kaynar ve Prof. Dr. Münevver Can Yaşar da katılımcılara Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması çalışmaları hakkında bilgi verecek. Toplantı, üç gün boyunca North Point Otel'de devam edecek.